Špičikuc Orchestra predstavljajo videospot za skladbo Hot House Ball

Zasedba Špičikuc Orchestra predstavljajo videospot za skladbo Hot House Ball, posneto v živo 7. junija 2014 v Sv. Petru.

Glasba in besedilo: Bruce Hornsby, aranžma: Vid Žgajner, dirigentka: Gordana Buh
Video edit in animacije: Rok Ilovar, Darko Petan, Robert Petan

V živo jih lahko ujamete 27.12.2014 v klubu Zlati zob v Ljubljani, všečke pa zbirajo na Uradni Facebook strani.

Špičikuc Orchestra je zasedba 19 glasbenikov, ki igrajo pop, funk in jazz glasbo. Večina jih prihaja iz vasi Sv. Peter (nad Dragonjo). Z orkestrom sodelujejo tudi že uveljavljeni slovenski jazz in pop glasbeniki. Sami začetki zasedbe segajo v leto 2000. Pred osmimi leti so dobili strokovno pomoč, dirigentko Gordano Buh, (dipl. koncertna glasbenica – flavtistka) in tri leta kasneje še aranžerja in klaviaturista (Vid Žgajner, dipl. jazz pozavnist), ki piše priredbe, specifične za ta orkester. S tem se je orkester začel razvijati v kvalitetno zasedbo, ki lahko postreže z glasbo različnih zvrsti in zadovolji še tako zahtevnega poslušalca. Vse skladbe, ki jih izvajajo, so namreč aranžirane posebej za to zasedbo. Tako orkester pridobi na polnosti zvoka in edinstvenosti izvajanih skladb.
Špičikuc orchestra sodeluje na raznih festivalih, se odzove na vabila za koncerte in festivale (EPK, Festival Ljubljana, Idrijski večeri, turneja po Norveški, Festival Lent,  Slovenjgraško poletje…) in prireja lastne koncerte (vsakoletni koncert v Sv. Petru, Avditorij Portorož 2010).

Člani zasedbe Špičikuc Orchestra obljubljajo, da Vas ne bodo pustili ravnodušne!

Foto: Amadeja Smrekar

Vir: Špičikuc Orchestra

Samo Turkhttp://www.toxine.si
- glasbenik, učitelj kitare, fan fizičnih nosilcev zvoka, petina skupine Toxine in ustrezen del številnih drugih sestavov. Zadnje čase tudi "novinar".

Latest articles

142,0k Followers
Follow

Related articles