SONS predstavljajo novi singl “Rožmarin”

0
437

Skupina SONS predstavlja svoj novi singl “Rožmarin”, poleg svežega singla pa ima skupina tudi novega pevca Gregorja Ravinka. Singel si lahko poslušate tudi na naši spletni strani. Kaj so zapisali SONS o novem singlu:

Zakasnelo poletje začinili z Rožmarinom!

[mp3-jplayer width=”100%” tracks=”Rož[email protected]″]

”Izjemno sem vesel, da sem postal del te glasbene skupine, hkrati pa sem zelo ponosen na dobre odzive na skladbo; sploh glede na dejstvo, da je to moj prvi studijski komad” pravi novopečeni pevec Gregor Ravnik. Za glasbo sta poskrbela bobnar Marko Žigon in kitarist Klemen Domjo, pri besedilu se jima je pridružil še Gregor. Za intenziven okus pesmi pa je poskrbela primorska pevka Evelin Rijavec. Skupina Sons v letošnjem letu obeležuje 12 let glasbene kariere. Tekom svojega delovanja so fantje posneli preko 35 avtorskih pesmi, sodelovali z mnogimi priznanimi glasbeniki in nastopili več kot 550-krat.​ Javnost so prvič opozorili nase na natečaju

“Primorske Zvezde 2003”, kjer jih je s pomočjo lokalnega časnika opazil Jan Plestenjak. Sledil je prvi istoimenski album “Sons” (2005). Pojavljali so se na festivalih MMS, Slovenska Popevka (skupaj z Alenko Gotar), Pesem Poletja, itd,.. Na festivalih so prejeli tudi nekaj prizanj, pesmi kot so “Aspirin”, “Shiora”, Vse kar imam”, Mostovi” pa tudi še vedno najdejo mesto v etru radijskih postaj, ki še vrtijo slovensko glasbo. Po izidu drugega albuma “Barve” (2009), se po nekaj kadrovskih spremembah v pomlajeni in bolj zagnani zasedbi vračajo na sceno. Na vokalu je Gašperja Gustinčiča zamenjal Gregor Ravnik, na basu je Petra Terčiča zamenjal Erik Filipčič na klaviaturah pa je Gregorja Vlačiča nasledil Tomaž Boškin. V tekočem mesecu fantje napovedujejo osebni obisk 50-tih radijskih postaj po vsej Sloveniji, ki bo potekal vse do konca julija. Po tem pa že težko pričakovani tretji album “Vrednote”, ki naj bi luč sveta zagledal letos decembra oz. v januarju 2014. Skladba “Rožmarin” tako ponazarja osvežitev in dodaja piko na i novim izzivom primorskih pop-rockerjev.

Rožmarin – vaš okus poletja!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here