Snowhite

(Koper)

Kraj: Koper. Leta delovanja: 1996 – 2000

Snowhite so bili obalna rock skupina, ki je delovala ob koncu devetdesetih let prejšnjega stoletja. Nastala je po razpadu dveh gimnazijskih rock skupin Double Down in Bad Angels. Tako so združili moči Jan Baruca (Yan Baray), Borut Bizjak in Matjaž Primc (vsi Bad Angels) ter pevec Vasilij Sušanj – Vaso (Double Down). Sprva so vadili v Kortah, kjer jim je »plac« posodila legendarna skupina Platana. Namen skupine je bil, da bi igrali predvsem cover komade iz 80tih in 90tih let v stilu legendarnih Europe, Van Halen, Bon Jovi, Aerosmith, Guns n’Roses in drugih in so zato že takoj na začetku iskali klaviaturista. Kmalu je v skupino prišel tudi David O.  – Čupax. Nadeli so si ime Snowhite po zgledu nekaterih glam metalskih ameriških skupin. Snowhite naj bi bil namreč naslov enega izmed porno filmov. Fantje so stavili na glam metalski image in s tem ciljali predvsem na žensko populacijo. Po mesecih vaj je skupina začela preigravati rock glasbo s konca 80-ih in si hitro pridobila oboževalce. Naredili in posneli so tudi nekaj avtorskih komadov. Bili so ena prvih obalnih skupin s svojo spletno stranjo, kjer so jih lahko spremljali fani ter puščali svoje komentarje.  Koncertirali so pretežno na Obali. Nekaj posebnega je bil gotovo njihov bis, ko so na oder prišli kot »ansambel Šopek« in za bis odigrali nekaj narodno-zabavnih uspešnic.

Po nekaj uspešnih letih se je skupina podala v bolj trendovske pop vode. Skupino sta takrat zapustila Matjaž Primc ter Jan Baruca. K sodelovanju so povabili basista Andreja Medveda – Medota in skupaj z njim ustvarili odlično pop rock zasedbo, ki je začela ustvarjati tudi izvrstno avtorsko pop rock glasbo s katero so zasedli lestvice lokalnih radijev. Dvakrat so celo nastopili na Melodijah morja sin sonca. Žal pa je skupina kmalu razpadla. Svoj poslovilni koncert so odigrali 25.12.2000 v Snack Baru, takrat kot združena zasedba prve in druge postave. Takrat so posneli tudi svojo edini CD, ki je izšel v live različici z naslovom »The Absolute live«. CD ni nikoli prišel na prodajne police.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Zasedba na zadnjem koncertu:

  • Vasilij Sušanj – Vaso (vokal, kitara, klarinet)
  • Jan Baruca (kitara, spremljevalni vokal)
  • David O. Čupax (klaviature, kitara, sax, klarinet, spremljevalni vokal)
  • Matjaž Primc (bas kitara)
  • Andrej Medved – Medo (bas kitara)
  • Borut Bizjak (bobni, harmonika)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

The Aboslute live (demo)

Snowhite-Absolut-live

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

V pripravi!

[/tab][tab title=”Drugo”]

V pripravi!

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

101,1k Followers
Follow

Related articles