Slo..van Bruno

(Slovanski Rock)


Kraj: Koper, Pobegi, Kozina. Leta delovanja: 1980 – danes

Bruno Benčič “Slo..van Bruno” je obalni kitarist, ki deluje na področju slovanske glasbe, kjer ustvarja instrumentalne skladbe, ki se po večini prepletajo s klasičnimi motivi. Njegovemu stilu igranja je pripomogel njegov izum »vzorec 5 tonov«; formula za gradnjo kitarskih solo likov in njih povezavo. Benčič tudi profesionalno poučuje akustično in električno kitaro, s svojim učnim programom, ki ga je izdelal in prilagodil tokom svoje bogate kariere igranja kitare.

Prvi stiki s kitaro segajo v najstniška leta, ko je Bruno sodeloval v »garažnih« bandih: Harem, Virus, Rdeča kapica, Ne joči Peter. V tistem obdobju je prvič občutil obalne »odrske deske« v Discu Ankaran, Arrigoniju v   Izoli, koprskem MKC-ju, Avditoriju Portorož, ipd. Prvi resnejši band s katerim je občutil vso veličino nastopanja so bili Zebra imago, katere je skozi leta vodil akademik Boris Benčič. Po Zebri Imago je sledil prelomni trenutek; skupina Nočni skok. Čisto drugi svet, kjer je glasba podrejena zaslužku. Benčiču je tudi ta glasbena izkušnja (kot sam pravi najslabša) vseeno dobro prišla kasneje,ko se je odločal o svoji glasbeni poti. Nekje po letu 2000 sta prijateljem Rokijem Petkovičem začela sodelovati v smeri raziskovanja kitarskih solov in načinov igranja. Skozi leta mu je pri ustvarjanju glasbe ter pri spoznavanju teorije glasbe in njeni praktični uporabi v samih skladbah pomagala življenjska sopotnica, ki je med drugim šolana pianistka.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Bruno Benčič “Slo..van Bruno” (kitara)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

[/tab][tab title=”Fotografije”]

V Pripravi!

[/tab][tab title=”Video”]

 

[/tab][tab title=”Drugo”]

V pripravi!

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

174,2k Followers
Follow

Related articles