Slavko Ivančić predstavlja videospot “Dan ob tebi”

0
632

Slavko Ivančić letos slavi 65. rojstni dan in obeležuje 45 let glasbene kariere. Pred 45 leti je eden od naših najbolj cenjenih pevcev takrat še v skupini Grupa Vivak izdal svojo prvo ploščo. Leta, ki jih je z veseljem preživljal plavajoč po v glasbenih vodah so ga vodila med skupinami (tudi Faraoni in Bazar), klapami, nastopal je kot tudi spremljevalni pevec. Slavko je na prelomu tisočletja nato uradno in brezkompromisno začel svojo solistično pot. Leta 2014 je obeležil jubilejnih 40 let kariere, tudi z večjimi koncerti in albumom s klapo Solinar. Po hudi prometni nesreči, ki jo je Slavko imel leta 2015 je miroval in zbiral moči za svojo vrnitev na glasbene odre, kar se je zgodilo preteklo leto, z izidom novega albuma ‘Med valovi in oblaki’.

Še pred in kmalu po izidu albuma je Slavko spet veliko nastopal: ” … lepo je biti nazaj in videti, da ljudje še vedno pojejo pesmi in dihajo z menoj in z mojo glasbo. Doživljam življenje po življenju. In spet snemati nove skladbe je bilo prav posebno in krasno. In nikoli ne veš – morda bodo tudi te čez leta postale zimzelene,” se z nasmeškom na obrazu spominja ur v studiu in koncertov – tistih, ki so že bili in tistih, ki še bodo.

Slavko danes, v letu, ko praznuje 65. rojstni dan in obeležuje 45 let glasbene kariere izdaja novo skladbo in videospot iz albuma ‘Med valovi in oblaki’, skladbo ‘Dan ob tebi’. Skladbo je posebej zanj spisal Gaber Radojevič, spremljevalne vokale pa je, med drugimi, odpela še ena znana in priznana Primorka Lea Sirk”Dan ob tebi je res prekrasna skladba, ki jo je zame spisal Gaber Radojevič. Pesem govori o mojih željah oziroma kako si želim živeti življenje, kar najbolje ponazori refren: Daj mi samo en dan ob tebi – dovoli da pokažem ti kdo sem – preden sanje skrijem in pozabim te. Drugo priložnost za življenje želim res izkoristiti. Po skladbi Nekoč je to moj drugi single iz albuma Med valovi in oblaki, poleti pa bom izdal še enega. Vesel sem, da lahko še naprej ustvarjam in prepričan sem, da sem na pravi glasbeni poti. Po njej hodim s ponosom,” dodaja Slavko.

Slavko Ivančić je za skladbo ‘Dan ob tebi’ že posnel tudi videospot, ponovno z Lenartom Kobalom, s katerim je posnel že svoj prejšnji videospot ‘Nekoč’. Kadre zanj so snemali na Primorskem, v krajih, ki so Slavku tako ali drugače blizu: Sečoveljske soline, Grad Socerb, Izola in Portorož.

Vir: Slavko Ivančič PR