Slave-r

(Čista in edina prava kopija Slayer-jev na tem planetu)

Kraj: Izola. Leta delovanja: 2002 – 2004

Slave-r (Foto: Slave-r arhiv)

Slave-r so edini pravi in itak najboljsi Slayer cover bend na svetu! Skeptikom predlagajo ogled posnetkov live koncerta na youtube-u. Kot eksces vseh idiocij (beri: Cannibal Family, Fonja, SimFONJA, ipd.) se je leta 2002 pojavil kvartet nešolanih kvazi glasbenikov, ki raje kot bi ustvarjali svojo glasbo, so se raje odločili preigravati svetovni najbolj znan in njim najljubši metal bend Slayer. Četverica je redno (skoraj vsaki dan) po več ur preigravala legendarne komade dotičnega benda in to zvadila skoraj do perfekcije. V živo so Slave-r nastopali le 2 krat (kot predskupina Deliriumov na bikers festu v Kopru in kot headliner-ji v ljubljanskem Orto baru leta 2004). Band je, bolj kot za ustvarjanje svoje glasbe, služil za tehnično izpopolnjevanje posameznega člana. Ejaq in Bojan služita kruh v AlmostRage, Matjaž se trudi z Noctiferio, Rok pa se je trenutno glasbeno upokojil.

Slave-rji so bili svojevrstna senzacija, ne samo na obali, temveč tudi v Sloveniji. Morda so bili tudi edini cover bend v zgodovini, ki se je zbral predvsem za tehnično izpopolnjevanje ter krepitve glasbene dovršenosti sodelujočih članov. Ne pa kot večina cover bendov, ki bi želela služiti na tuj račun. Tega, da bi  bi se “kitili s tujim perjem”, jim seveda ne moremo očitati, saj sta dokaz le dva koncerta, pa še ta verjetno bolj “za pivo”, kot kaj drugega. Ravno zato, so tudi Slave-r  glasbena zgodovina obalne metal scene.

Zasedba:

  • Edi Udovič – Ejaq (Araya)
  • Rok Stefanič  (King)
  • Bojan Sinkovič (Hanneman)
  • Matjaž Gergeta (Lombardo)

Video:

Angel of Death (Live)

Raining Blood & Killing Fields (Live)

 

 

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

174,2k Followers
Follow
Previous articleNo Limits – Hardcore
Next articleNabiska

Related articles