Skupina Piran Express s koncertnim posnetkom iz gledališča Tartini in novim albumom odpira poletno koncertno sezono

0
201

Piran Ekspress so v gledališču Tartini v Piranu predstavili prvenec, na oder so povabili številne glasbene goste, glasbenike iz Pirana.

Piranska zasedba Piran Ekspress je nedavno  v sklopu cikla ‘Piranski glasbeni oder’ nastopila v Gledališču Tartini Piran, kjer so predstavili istoimenski album.
Na oder so povabili priznane piranske glasbenike: Teo Collorija, Jureta Lesarja, Denisa Horvata Denisa Beganoviča in druge….

Popotovanje zelo zanimive zasedbe, ki nosi ime Piran Express, se je začelo jeseni 2020.
Takrat sta se Dare Ravnikar, kitarist rock benda Hornets, in Gianni Collori, nosilec spomenice Faraoni z letnico 1967, ki je na nastopih skrbel za zvok Hornetsov, odločila, da poskusita z repertoarjem rock uspešnic iz 60. in 70. let zabavati in animirati mimoidoče po ulicah slovenskih obalnih mest.

Ker je imel Dare na zalogi kar nekaj avtorskih pesmi, sta jih kaj kmalu vključila v program in dober odziv občinstva je dal Daretu dodatno vzpodbudo in polet za avtorsko ustvarjanje. V nekaj mesecih je napisal dovolj pesmi, da sta se z Giannijem odločila vse skupaj tudi posneti, konec lanskega leta je izšel istoimenski album prvenec.

Vir: Dallas Records