Skupina GeDoRe z novo skladbo “Da pozabiva”

Zasedba Gedore nam po singlu Hej, ta je izšel v drugi polovici lanskega leta, daje v poslušanje novo skladbo z naslovom Da pozabiva. Če smo ob izidu prvega posnetka izpostavili “igrivost, energijo in ljubezen”, lahko sedaj ob njihovem novem glasbenem izdelku, omenjenim lastnostim, ki opredeljuje glasbo skupine, dodamo še “zasanjenost” in “hipijevsko norost”. Avtor glasbe in besedila je Mitja Bobič, sicer član zasedbe, medtem ko je priredba oz. aranžma avtorsko delo vseh članov.

Skladba je dobila tudi videoupodobitev, za katero je tako kot prvič poskrbel primorski mojster videoprodukcije, v danem primeru tudi režiser in scenarist, Peter Kleva (Kleva films), ki je “sproduciral” sila zanimiv videospot. Za produkcijo le-tega se je posluževal, kot boste zagotovo opazili, zelo izvirnih in neobičajnih snemalnih in montažerskih prijemov.

Zasedba deluje še od srednješolskih let – njeni člani so, kot je iz imena razvidno, večinoma nekdanji dijaki Srednje tehniške šole v Kopru – in je svojo glasbeno kilometrino pridobila predvsem na primorsko krojenih zabavljaških šovih. Člani zasedbe imajo svoj domicil v Kopru in njegovi okolici. Sedem jih je: Mitja Bobič (klaviature, trobenta, vokal), Marko Hrvatin (kitara), Lean Kozlar Luigi (akustična kitara, vokal), Marko Toškan (bobni, vokal), Tomaž Boškin (harmonika, klaviature, pozavna, vokal) in Simon Markežič (bas kitara) in Jan Baruca (kitara), ki v zasedbi poskrbi tudi za miks in produkcijo skladb.

Vir: Agencija Easy

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

101,1k Followers
Follow

Related articles