Sensation

0
2407

( Crossover / Comedy / Punk / Metal / Ska )


Kraj: Izola, Lucija, Koper. Leta delovanja: 1997 – Danes

[mp3-jplayer width=”100%” tracks=”Ena Dva (2001)@Sensation-Ena_dva.mp3, ĐĐĐĐ (2005)@Sensation-dddd.mp3, Mefi in a moonlight (2008)@Sensation-Mefi_in_the_moonlight.mp3, Kokos (2005)@Sensation-Kokos.mp3, Licka Dicka (Remix)@Sensation-Licka_Dicka_(remix).mp3″]

Sensation so legendarna obalna alternativna glasbena skupina, ki je nastala leta 1997. V prvih sedmih letih obstoja je skupina predvsem koncertirala. Odigrali so veliko koncertov, od takšnih, takoimenovanih open air , do majhnih, klubskih za peščico najbolj radovednih. Igrali so po večini slovenskih klubov, najdlje pa so prišli do Berlina. Večinoma so imeli samostojne koncerte, kot predskupina pa so nastopili z bandi kot so Eyesburn, Električni orgazam, Rambo Amadeus, Valter Brani Sarajevo, Elvis Jackson, No Limits, The Liars itd. Prvenec Kagada je zbirka skladb, ki so jih ustvarili v teh letih. Nekaterim so dali prednost in so na albumu zapisane kot klasični posnetek, ostale pa so dodali v mp3 obliki, tako da je vsega skupaj na albumu blizu 120 minut avtorske glasbe. Poleg njih so na albumu še trije video spoti domače izdelave pa še nekaj tekstov in fotografij. Studijski posnetki za album so nastali v sodelovanju z Andrejem Žibertom, Gabrom Radojevičem, Miho Motohom in »Babotom« iz MKNŽ-ja, mp3 posnetki pa so nastali na koncertih in vajah. Album je uredil Boštjan Mejak »Magic«.

Biografija

Sensation so glasbeno pot začeli leta 1997, ko so sošolci Primož Mislej, Viktor Konoplyov, Simon Blaško in Samo Volčič brez nikakršnega glasbenega predznanja, a z veliko idejami, ustanovili zasedbo. Skoraj naključno so si dodelili vloge in začeli s prvimi vajami. Od takrat so Sensation veliko spremenili, predvsem kadrovsko, v osnovi pa so ostali enaki: začeli so in vstrajajo z mešanico trdega punka in eklektičnega vokalnega nakladaštva, vse skupaj pa začinjeno s čimerkoli se jim tisti trenutek poroji po glavi, od balkanskih primesi, mimo metalskih rifov, pa vse do skaja in reaggeja. Prva leta so izkoristili predvsem za klasično nabiranje kilometrine po Sloveniji, pogosto kot spremljava izkušenejših No Limits in Valter Brani Sarajevo ter za iskanje prave bendovske kemije, ki so jo našli v prvi, “osnovni” različici zasedbe: Viktor Konoplyov – vokal, Primož Mislej – kitara, Simon Blaško – bas kitara, Martin Vičič – bobni. Po ogromnem število nastopov in vedno glasnejši podpori domačega občinstva so leta 2004 vendarle izkoristili za snemanje prvenca Kagada. Prvenec, izdan v samozaložbi, je naletel na odlične odzive na domačih tleh. Album je posnel in produciral Andrej Žibert, svoje je pri dveh skladbah dodal Gaber Radojevič, remiks je prispeval Miha Motoh, pri nekaterih skladbah je sodeloval tudi Bojan Babič – Babo, celoten album, na katerem je poleg trinajstih skladb še “multimedijska” sekcija s tremi videospoti in glasbo v mp3 formatu pa je uredil Boštjan Mejak. Na Kagadi je kot gost na trobenti sodeloval David Jarh. Kmalu po izidu albuma in uspešni promocijski turneji so sledila leta viharnih kadrovskih menjav. Od bas kitare se je poslovil Simon Blaško, zamenjal pa ga je Matjaž Rogelja. Nato se je zasedbi pridružila še druga kitara, David Egelja, Martina Vičiča je na bobnih zamenjal Damjan Rožnik, na bas kitaro pa je po odhodu Rogelje vskočil Toni Glavina. Številne menjave so dodobra načele kemijo v zasedbi, ki je potrebovala nekaj let, da je ponovno začela z resnim delovanjem. A vendarle, Sensation se ne dajo in že snujejo plan za naslednji album.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Člani:

  • Viktor Konoplyov (vokal, 1997-danes)
  • Primož Mislej (kitara, 1997-danes)
  • David Egelja (kitara, 2006-danes)
  • Damjan Rožnik (bobni, 2010-danes)
  • Denis Scher (bas, 2014-danes)

Bivši člani:

  • Samo Volčič (bas, 1997-par vaj)
  • Martin Vičič (bobni, 1997- 2010)
  • Simon Blaško (bas, 1997-2006)
  • Matjaž Rogelja (bas, 2006-2011)
  • Toni Glavina (bas, 2011 – 2014)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Albumi in Singli:

Kagada (Album, 2005)         Mefi in the moonlight (2008, Single)

Sensation kagada cover               Sensation-Mefi in the moonlight-single

Kompilacije:

Obala Na Sceni (2003)        1. Obalna Pašteta (2003)        4. Obalna pašteta (2008)

Obala na sceni-cover     Prva obalna pašteta-cover     obalna pašteta 2008

Demo Posnetki:

  Čičiribu’ (Demo, 1999)       Sensation (Demo, 2001)

Čičiribu      Sensation-demo

[/tab][tab title=”Uradni Videospoti”]

Ena, Dva (Videospot, 2002)

Drunk in park (Videospot, 2001)

Lika Dika (Videospot, 2005)

She’s a Dick (Videospot, 2005)

[/tab][tab title=”Live videoposnetki”]

Travlogo (Live@Radio Študent, 2010)

Beautiful Life (Live@Arrigoni, 2010)

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][/tabgroup]