Še dobro … da imamo Zmelkoow! Nova skladba in videospot

0
247

Še dobro, da je usoda Zmelkoow namenila še nekaj časa in da se njihove črnoglede napovedi o koncu sveta niso uresničile.

Zmelkoow predstavljajo novo skladbo ‘Še dobro’. V svoji biti in osnovi je skladba skoraj ljubezenski komad, ki se dogaja v izredno slabih občih in vremenskih razmerah. A kot je pri Zmelkoow pogosto, je to zgolj enoplasten pogled. ‘Še dobro’ je hkrati tudi poziv k iskanju pozitivnih plati življenja ne glede na okoliščine, s katerim Zmelkoow sporočajo, da se lahko v vsaki, še tako brezupni situaciji, najde kaj dobrega. Da ne bodo vedno zmagovale zgolj črne misli in slabi obeti.

Skladba ‘Še dobro’ je umeščena v širši kontekst globalnega segrevanja, v katerem niti veje dreves niso več to, kar so v preteklosti bile – nekaj kar prenese obremenitev človeškega telesa; pa če po njih plezaš po zrelo češnjo, se nanje po opičje vesiš, ali pa poskušaš končati svojo pustolovščino imenovano življenje. Ker pa je ‘še dobro’ tudi nekakšen poziv k iskanju pozitivnih plati v dobro-slabi sivini, ima pesem tudi resne šanse, da postane himna gibanja Še dobro, ki v vsaki, še tako brezupni situaciji, najde kaj dobrega, ki ga Zmelkoow splavljajo sočasno s skladbo. Saj verjamejo, da je dobrote, čeprav se dobro skriva, po svetu veliko, samo videti jo je treba pod plastmi saj, smeti, zlobe in neumnosti. Za skladbo ‘Še dobro’ so Zmelkoow posneli videospot z Boninom Englarom.

Zmelkoow na klubski turneji

Sočasno z najavo nove skladbe, ki je izšla na dan, ki smo ga čakali kar štiri leta (še dobro da je končno prišel!), pa so Zmelkoow najavili tudi datume klubske turneje Še dobro. Slišite (in vidite!) jih lahko:

9.3.2024: Trbovlje – Dom Svobode
16.3.2024: Maribor – Štuk
5.4.2024: Škofja Loka – Loški pub
13.4.2024: Ljubljana – Orto bar (Ortofest)
20.4.2024: Nova Gorica – Mostovna

Vstopnice za (nekatere) koncerte so že na voljo na mojekarte.si.

vir: Boombox komunikacije