Objavljeno september 28th, 2020 | Matjaž Derin

0

Rudijeva nova skladba ‘Kambjale so čase’ napoveduje istoimenski album

Rudi Bučar predstavlja novo skladbo ‘Kambjale so čase’. S skladbo najavlja tudi izid istoimenskega albuma, ki bo luč sveta ugledal v petek, 9. oktobra letošnjega leta.

Rudi Bučar je v zadnjem letu in pol svetu predstavil tri nove skladbe – Kakšni so takšni’‘Plešem’ in ‘Otroci tistega časa’. Tri skladbe, ki odražajo duh današnjega časa; v prvi Rudi zapisuje razlike med nami in nas postavlja v širši kontekst časa; v drugi, malček osebno-izpovedni, spremljamo preprostega, a drugačnega človeka in njegovo soočanje z danes; v tretji pa se obrača v preteklost in jo sooči s sedanjostjo. In v tej maniri Rudi Bučar nadaljuje tudi v skladbi ‘Kambjale so čase’.

Skladba ‘Kambjale so čase’ prinaša pogovor nonota in njegovega vnuka in preko tega sooči preteklo z današnjim. Nono se spominja nekih drugih časov in mladeniča uči, kako je bilo nekoč, vnuk pa dedka sooči z novo realnostjo, z ‘dostopnostjo’ sveta iz žepa. Rudi Bučar z mnogimi svojimi skladbami (avtorskimi in priredbami ljudskih) bogati slovenski glasbeni prostor in ohranja ter plemeniti istrsko kulturno dediščino. Glasbenik in avtor je svojo glasbeno pot začel pred dvema desetletjema in vse od njegovih začetkov je istrsko glasbeno izročilo pomemben del njegovega ustvarjanja in izražanja. In to je očitno tudi pri skladbi ‘Kambjale so čase’, saj je spisana v pogovornem jeziku, ki je Rudiju tako blizu.

vir: Rudi Bučar PR


Objavil-a

je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend