Rock the Pop na Radiu Live

Radio Koper bo v tej sezoni še ta mesec poslušalcem nudil edinstveno izkušnjo: enourne koncerte v živo, ki si jih lahko ogledajo v Studiu Hendrix. Radio Live! bo prvo sredo v mesecu ljubezni, 7. maja 2014, gostil dva prekaljena glasbena mačka, duet Rock the Pop, ki ga sestavljata Marino Legovič in Tulio Furlanič. Kot pravita, se je njuno sodelovanje začelo pred približno dvajsetimi leti, tako da je v resnici Rock the Pop samo nadaljevanje skupne glasbene poti. Skupaj sta igrala v različnih glasbenih skupinah, Marino pa je Tuliu, ki verjame, da so taki časi, da je bolje biti živ kot mrtev, tudi pisal in aranžiral skladbe za Slovensko popevko, EMO in festival Melodije morja in sonca.

Čemu tako ime dueta? V pogovoru za Radio Koper je Tulio razložil, da gre za njegovo idejo, ki je čisto enostavna: »Preigravava svetovne in naše rock in pop  hite 60-ih, 70-ih in 80-ih let ter seveda popevke, ki so zaznamovale oba.« Njun repertoar tako zaobjema uspešnice Rolling Stonsov, Doorsov, Beatlov, Yesov pa do Billy Joela, Bruce Springsteena, Zucchera, pa tudi skupin Kameleoni, Bazar in Halo. Z dosedanjim odzivom občinstva sta zadovoljna, želita pa si nastopov tudi izven občinskih meja ali celo čez mejo. A najprej ju čaka nastop v legendarnem Studiu Hendrix Radia Koper, kjer ju bo gostil voditelj Blaž Maljevac.

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

174,2k Followers
Follow

Related articles