Rising Steel

(Heavy Metal)


Kraj: Koper. Leta Delovanja: 2011 – 2012

Rising Steel je bila skupina iz okolice Kopra, ki je prisegala na old school heavy metal, z primesmi thrasha in melodic metala.  Ustvari so tudi avtorski komad in sicer Black Pirates. Zasedba je bila sestavljena, kot klasičen  Heavy metal band,  in sicer dve kitari, vokal, bass in bobni. Orjetnirali so se na bande in komade iz 80-tih in 90-tih let.

Projekt se je rodil, ko so se pred MKSC-jem spoznali Danijel, Jure in Tomaž. Kmalu se je porodila ideja o glasbeni zasedbi, ki bi preigravala  tuje, kasneje pa še svoje avtorske komade.  Uradno se  je projekt rodil 5 februarja 2011. Po trdih, z veliko znoja (zaradi vročine v vadnici) prelitih dneh, je 20. 8 11. Prišel čas za prvi koncert, ki se je odigral v Figi rock Baru v Šalari, takrat še pod imenom Flitlock, ki so ga uporabljali za prve tri koncerte. Na odru so nastopili 11 krat, med drugim tudi prek dveh avdicij na Vičstocku 2012. Zadnjič so skupaj na oder stopili 6. 10. 12. Kot predskupina Lenim Kostem, v Orto baru v Ljubljani. Po tem se je projekt zaradi določenih razlogov zaključil.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Jan Bratovš (vokal)
  • Danijel Malkoč (kitara, spremljevalni vokal)
  • Jure Vidmar (kitara)
  • Erik Filipčič (bas)
  • Tomaž Veljak (bobni)

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][/tabgroup]

 

 

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

174,2k Followers
Follow

Related articles