Reportaža koncerta Žige Rustje, nekoliko drugače

0
402
Žiga Rustja (foto: matevž Kocjan)

Žiga Rustja s skupino (foto: matevž Kocjan)Nastop Žige Rustja na Radio Live o katerem smo poročali pred tedni (preberite si recenzijo Muzikobala) so se obalni veljaki lotili še nekoliko drugače. Žiga je k sodelovanju povabil Matevža Kocjana, da bi kot uradni fotograf Žige Rustja in njegovega benda spremljal na vajah, koncertih, zaodrju, intervjujih, skratka povsod kjer je skupina v stiku s publiko.

Na koncert v Studio Hendrix je Matevž prišel z zamislijo, da bi naredil nekoliko drugačno reportažo in sicer tako imenovano multimedijo – zmes fotografije, videa in zvoka. Na tak način je iz forme standarnih okvirjev fotografije ali videa želel povezat vso dogajanje v enovit izdelek in tako celovito predstaviti celotno dogajanje. Končni izdelek lepo in nazorno prikazuje potek priprav, izvajalce, glasbenike ter vse akterje, ki so pri koncertu sodelovali. Relativno dolg intervju v reportaži pa predstavi Žigo Rustjo kot glasbenika.

Oglejte si reportažo:

Studio hendrix (Foto: Matevž Kocjan)

Matevž Kocjan je obalni fotograf ter snemalec, član Warehouse Collective-a. K sodeovanju je povabil še dva člana kolektiva in sicer Dareja Šömna, ki je pomagal pri videu in kasnejši montaži ter Luka Furlana, ki je vodil intervju in pomagal pri kasnješi audio podobi.

Fotorgafije v članku: Matevž Kocjan

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here