Prihaja 13. MareziJazz – največji srednjeevropski festival big bandov

0
438

Zadnji junijski konec tedna bo v Marezigah tradicionalno jazzovsko obarvan. V organizaciji Marežganskega mladinskega društva se bo odvil že 13. festival MareziJazz, največji tovrstni dogodek pri nas in daleč čez meje.

Na enem redkih srečanj big bandov bomo tudi letos organizatorji poskrbeli za nepozabno doživetje, Marezige bodo skrbele za prijeten ambient, izvrstne slovenske in tuje glasbene skupine pa za vrhunsko glasbo.

Vzporedno s Festivalom big bandov bo že 7. leto zapored potekal jazz seminar Zgrabi Zvok, namenjem vsem, ki si želijo dopolniti svoje glasbeno znanje na področju jazza in improvizacije. Za vse, ki si bodo MareziJazz želeli ogledati, pa jim to ne bo uspelo v živo, bomo ponovno poskrbeli z neposrednim prenosom preko spleta.

Spodbujamo ustvarjalnost, zbližujemo glasbenike
Festival je nastal z željo vzpostaviti tradicionalni poletni jazz dogodek na obali in s predstavljanjem big bandovske glasbe in kulture, pripomoči k večji poslušanosti tovrstnih melodij pri nas. Ta pričakovanja je MareziJazz kmalu prerasel in postal nepogrešljiv del jazz scene, tako za poslušalce, kakor za glasbenike, ki v Marezige pridejo z vse Slovenije, pa tudi iz tujine.
Že vrsto let spodbujamo ustvarjalnost in izvajanje avtorskih skladb, na odru pa zbližujemo glasbenike z vse Evrope. Festival je vsako leto večji, z rekordnim številom obiskovalcev, podpornikov preko spleta in nastopajočih.
V dveh dneh se bo letos na MareziJazzovem odru predstavilo 13 glasbenih zasedb.
Petek, 30. junija 2017
Big Band Medicinske Fakultete
Jazz Punt Big Band
Big Band Zagorje
Big Band Vrhnika
Roveri Big Band (IT)
Big Band Cerknica – BBC
after:
Sunglasses Band
Sobota, 1. julija 2017
LesAmis (mednarodni)
Prague JJ Conservatory Big Band (Češka)
Swingless Jazz Ensemble (Slovaška)
Big Band Theory (Italia)
Chilli Brass Band
after:
Pavel Kavec in OKO
Ne samo, da jazz igramo – ga tudi poučujemo
Za glabenike udeležba na festivalu ni le možnost za nastopanje, je tudi odlična priložnost za medsebojno druženje in izmenjavo izkušenj z drugimi glasbeniki. In ker si v Marežganskem mladinskem društvu želimo, da bi se big bandovska glasba ohranjala, širila in razvijala, smo se, v sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Zvezo big bandov Slovenije in Glasbeno šolo B.A.S.E., odločili zagotoviti tudi izobraževanje za vse nastopajoče in druge glasbenike, ki se zanimajo za tovrstno umetnost.
Dvodnevni jazz seminar Zgrabi Zvok bo tudi letos, že 7. zapored, zagotavljal vrhunsko kvaliteto izobraževanja pod vodstvom priznanih slovenskih glasbenikov.
Na seminarju bodo letos poučevali:
LOVRO RAVBAR • saksofon
DAVID JARH • trobenta
DENIS BEGANOVIĆ • pozavna
MATEJ HOTKO • bas
JANI MODER • kitara
JAKA PUCIHAR • klavir
GAŠPER PERŠL • bobni
ČRT PŠENIČNIK • kubanska tolkala

LINA RAHNE • petje