Peli in igrali bodo za Tjašo

0
536

Tjaša Likar je naša prijateljica, soseda, sovrstnica. Lani poleti je zaradi vsepogostejših modric, ki jih je opažala na svojem telesu, odšla k zdravniku, kjer so ugotovili, da ima popolnoma porušeno krvno sliko. Natančnejša diagnoza govori o mielodisplastičnem sindromu, bolezni kostnega mozga, ki je v njenem primeru prizadela vse tri vrste krvnih celic.

Ker ji v Sloveniji kot zdravljenje lahko ponudijo le presaditev kostnega mozga, se je Tjaša z družino in svojim fantom, Markom Stropnikom, odločila za zdravljenje s terapijami na nemški kliniki v Hanovru. Ni še povsem jasno, koliko terapij bo potrebnih, sklepajo pa, da bodo za to potrebovali vsaj še 24.000 evrov, zato so številni pristopili Tjaši v pomoč z dobrodelnimi dogodki.

Eden večjih dogodkov bo koncert v veliki dvorani Avditorija Portorož, v četrtek, 25. februarja ob 20.uri, na katerem bodo nastopili Jan Plestenjak, Tinkara Kovač, Tokac & Tučo (Dan D), Gal & Severa Gjurin, Rudi Bučar, Iztok Novak Easy, Zdenko Cotič, Anika Horvat in Bluesback.

Priporočena donacija je 15 evrov in gre v celoti Tjaši v pomoč.

“Spoznala sem, da se v najtežjih trenutkih dokopljemo do resničnega bistva sebe, do neskončnega vira moči in želje po tako dragocenem življenju. Vem, da je pred mano še težka pot, vendar se veselim novih zmag in življenja, ko bo vse mimo,” je ob tem zapisala Tjaša.

Vidimo se  torej v četrtek na koncertu!