Paul Grem: Dočakali sneg in videospot za ‘Hladen dan’

0
698

Primorci Paul Grem so končno predstavili še videospot za njihovo aktualno skladbo ‘Hladen dan’ s prvenca ‘Luč preteklosti’, ki so ga izdali lani novembra. Zakaj končno? Ker so čakali (in dočakali) sneg!

Skladba ‘Hladen dan’ je pospremila izid prvenca ‘Luč preteklosti’ in tako je del posnetkov v spotu nastalo prav na predstavitvenem koncertu v koprskem Snack baru novembra lani. Skladba govori o uspehu za vsako ceno, ko cilj in želja po dokazu postaneta bolj pomembna od cene, ki jo za to plačujemo. Zgodbo so Paul Grem skupaj s produkcijo KLEVA films postavili v hladno, pusto okolje, saj je prav občutki zmede, nesigurnosti, žalosti, ki so bolj na spektru hladnega, tisto, kar nas spremlja, ko/če se izgubljamo na poti do cilja, in ostanemo sami. Ključ do sreče pa smo izgubili nekje na poti.

Da bi ‘Hladen dan’ res začutili, so Paul Grem čakali na sneg, ki ga ni in ni bilo. Končno so ga dočakali in posneli še zadnje potrebne kadre za končni videoizdelek.

Paul Gremso na svojo pot stopili pred tremi leti. Pravi trenutek predvsem pa skupni pogled na glasbo ter navdih za njeno ustvarjanje so bili ključni, da so brata Mitja in Marko Stropnik, Andrej Rot, Dušan Sagadin Duco ter Patrik Grbac združili moči in se povezali v novo zasedbo. Prihajajo iz različnih glasbenih voda (Tinkara Kovač, Rudi & the cool vibes, Matjaž Jelen band, Ptice, Špičikuc Orchestra, Danilo Kocjančič & Friends …), združeni v Paul Grem pa se izražajo s preprostimi, surovimi kitarskimi melodijami in življenjskimi ter osebno izpovednimi besedili. Pet primorskih glasbenikov, ki našo glasbeno sceno soustvarjajo že lep čas, se je najprej predstavilo s skladbo Nočem plesat sam. Sledile so Pot, Iskren pogled, Luč preteklosti, Slika in lani še Omama ter Hladen dan. Po njihovih žilah teče blues, country in rock s primesmi popa. In kdo je Paul Grem? Izbira imena je pravzaprav besedna igra – tik pred prvim koncertom v ‘domačem’ Kopru leta 2019 so bili še band brez imena. Po več propadlih poskusih najti tistega pravega, je basistu prekipelo: ”Če nimamo imena, pol grem!” In pol grem je postal Paul Grem. Basist je ostal, band pa je posnel prvenec ‘Luč preteklosti’, ki je izšel novembra 2022. Na njem je devet skladb, ki se kitijo s surovimi kitarskimi melodijami in izvrstno vokalno izvedbo. Album je bil posnet v studiih Tramon in Beartracks s producentoma Janom Baruco in Markom Jakopancem.

Vir: Boombox