Oživela ulica 2018

0
471
Klub študentov občine Koper (KŠOK) bo v sredo, 29. avgusta 2018, med 20.00 in 24.00 uro, že 19. leto zapored, organiziral OŽIVELO ULICO. Smisel prireditve ostaja nespremenjen: oživitev ene najbolj mrtvih, nekoč pa najbolj živih koprskih mestnih ulic – Kidričeve ulice. Vsako leto KŠOK k sodelovanju povabi različne organizacije, društva in druge ponudnike – lokalne umetnike, performerje in obrtnike, ki se bodo tudi letos predstavljali na ulici. Dogajanje se razširil tudi izven Kidričeve ulice – na Titov, Muzejski in Carpacciev trg, Atrij FHŠ in Taverno. Letošnja edicija bo obiskovalcem ponudila tradicionalen koncept z nekaj novostmi – JEFF na ulici v Pokrajinskem muzeju.

Prizorišča smo razdelili na kotičke, ki bodo povezovala vse generacije in interesne skupine. Letošnja oživela ulica temelji na urbanem vzdušju – zato smo se za osrednjo temo prireditve odločili za »Urban Street«. Na dan Oživele ulice bi radi naredili Koper pristen in pisan s pozitivizmom. Tradicionalno se bodo vzdolž Kidričeve ulice predstavila obalna društva, organizacije in posamezniki. Ulico bomo obarvali s tradicionalnim dogajanjem “Risanke imajo fešto” v sodelovanju z Društvom Animov. Letos je spored Anime risank primeren tako za najmlajše kot tudi za mlade po srcu.

Glasbeno prizorišče na Titovem trgu bodo zasedli pevski zbori, glasbeniki ter bendi. Nastopili bodo Lovski pevski zbor Dekani ter Cvet v laseh, kot posamezniki pa se bodo predstavili Eva Omahen in obalni reper Drill . Glavni nastop, kateri nas bo pospremil v urbane melodije pa je band Cheery Wine – (tribute to Amy Whinehouse). Taverna bo letos plesno obarvana, saj se bo dolgih letih ponovno vrača Mesto pleše. Na velikem odru se bodo predstavile plesne šole in klubi ter športno – kulturna društva z zanimivimi nastopi mladih talentov iz celotne obalne regije. Carpacciev trg bodo zavzele urbane igre, s katerimi želimo prikazati kontrast preteklega in sodobnega časa. Mlade želimo spodbuditi h koristni in pravilni uporabi le tega. Dogajanje na tem prizorišču bomo organizirali skupaj z organizacijama New prevent in Društvom ljubiteljev animiranih filmov Anime. Na Muzejskem trgu bomo postavili urbano – umetniški Labirint, skozi katerega se bo možno sprehoditi in v njem doživeti veliko presenečenj! Poleg tega bodo za glasbeno podlago poskrbeli Jamcoast sound system. Prvič bomo organizirali “Silent party” na prostem. V Atriju FHŠ-ja bomo priredili zabavo s slušalkami z različnimi stilskimi DJ-i Whynnel (beat), Ian Carlast (techno) in Saturday Simon (disco).

Novost letošnje Oživele ulice je JEFF na ulici, kateri bo potekal v Pokrajinskem muzeju. Po zatišju Festivala JEFF, v poletnih mesecih, katerega sta zaznamovala tudi festivalsko vzdušje in ambient, smo se odločili, da vzdušje JEFF-a poustvarimo v okviru Oživele ulice in ponovno odpremo vrtove pokrajinskega muzeja vsem ljubiteljem jazza, ethna in funky-ja, čeprav samo za en večer.

Z leti je Oživela ulica prirasla k srcu vsem prebivalkam in prebivalcem Mestne občine Koper, kar se vsako leto potrjuje z množičnim obiskom. Za podporo pri uresničitvi letošnje prireditve se zahvaljujemo Mestni občini Koper, Luki Koper – živeti s pristaniščem in vsem podpornikom prireditve. Medijski pokrovitelj je Radio Capris.

Vse informacije o Oživeli ulici so na voljo na uradni spletni strani prireditve www.ozivela-ulica.si

Vabljeni, da oživljate z nami! Lep pozdrav.

Vir: KŠOK PR.