Oktet Aljaž

KONTAKT:
Janko Rušt
SV.ANTON 1
6276 POBEGI
[email protected]
Internet Stran

Zborovodja: Matej Lazar

Začetki Okteta Aljaž segajo v leto 2009. Fante iz Sv. Antona, Prad in Dekanov združuje prijateljstvo in predvsem ljubezen do petja.

Ustanovitev moške zasedbe je bila dolgo njihova želja. Ob prelepem dogodku, rojstvu malega Aljaža, so štirje fantje stopili skupaj in presenetili srečno mamico s podoknico v porodnišnici. Od tistega nepozabnega majskega večera jih je vodila le ena misel: ustanovitev okteta, katerega ime bo nedvomno Aljaž.

Tako je želja kmalu postala resničnost in začrtala se je njihova skupna glasbena pot. Naslednji meseci so potekali v znamenju iskanja novih pevcev, preizkušanja usklajenosti glasov in želja, kar je bila kar zahtevna nologa. Prve pevske vaje so odmevale v kantini v Hrastovljah, še nekaj naslednjih pa v garažah in družabnih prostorih zdaj enega, zdaj drugega pevca.

Decembra 2009 se je končno krog sklenil. Prizadevanja so obrodila sadove in Oktet Aljaž je končno zadonel v svojem pravem in dokončnem pevskem sestavu. Medtem so dobili tudi svoje prostore v Krajevni skupnosti Sv. Anton in se prijavili kot Društvo Oktet Aljaž.

Umetniški vodja Okteta Alajž je od ustanovitve dalje akademski glasbenk in baritonist Matej Lazar. Pod njegovo taktirko prepevajo še prva tenorista GREGOR ANDREJAŠIČ in FABJO TULJAK, drugi tenoristi GORAN MARKUČIČ, MAKS BEMBIČ in DAVID MITTENDORFER, baritonist GREGOR RUŠT ter basista MATIJA RIHTER in JANKO RUŠT.

Oktet se z nastopi na različnih praznovanjih in prireditvah predstavlja ožji in širši javnosti, udeležuje se tudi revije Primorska poje.

Gabriel Ogrinhttp:/www.studiojork.com
je zrasel z glasbo, ob glasbi, morda tudi v glasbi, pri štirinajstih je začel "šravfat" gumbe v studiu JORK, kjer še danes preživlja večino časa in producira oziroma ustvarja glasbo za Slovenske in tuje izvajalce. Redko kdaj se znajde v okoliščini, kateri ne diši po glasbi.

Latest articles

174,2k Followers
Follow
Previous articleCD skupine Toxine
Next articleDJ Lovro

Related articles