Novice

Objavljeno maj 20th, 2018 | Matjaž Derin

0

Obalni program festivala Druga Godba 2018

Zavod Druga godba Ljubljana, organizator festivala Druga godba, je na nedavnih novinarskih konferencah, ki sta potekali v Ljubljani in Piranu, predstavil pester program 34. mednarodnega festivala Druga godba, ki bo potekal med 24. in 26. majem na različnih prizoriščih v Piranu in Ljubljani.

Festival je vsem zbranim medijem predstavil Bogdan Benigar, član Programskega odbora Zavoda Druga godba Ljubljana: »Druga godba ima program, s katerim se lahko ponašamo v svetu …« In predstavitev festivala se je začela. V okviru osrednjega glasbenega dela festivala bo nastopilo 15 izvajalcev, med njimi duo Ibeyi, ena od trenutno največjih pop atrakcij z razprodanimi koncerti po vsem svetu. Dvojčici ustvarjata elektronski soul in njuna različica izhaja iz kubanske yoruba tradicije in drugih afro-kubanskih godb. Prihaja tudi James Holden, eden izmed vodilnih in inovativnih (trance) producentov in didžej, tokrat z bandom The Animal Spirits, s katerim ustvarja unikatno zmes jazza in  elektronske glasbe. Druga godba se prične v četrtek, 24. 5., v Piranu, s koncertom Ljubojne na Tartinijevem trgu, program pa se nato seli v skladišče soli Monfort: »Ko boste prišli v Monfort, se bo zdelo, da ste v Kinu Šiška! Po lanskoletnih začetnih korakih letos pripravljamo mnogo produkcijskih izboljšav v enem od najboljših in najlepših koncertnih prizorišč izven prestolnice,« je dejal Benigar. Župan občine Piran Peter Bossman je najprej poudaril, da ga ponovno srečanje z Drugo godbo izjemno veseli in se zahvalil organizatorju za kvaliteten program v Piranu ter obogatitev turistične ponudbe.

Ne zamudite 34. mednarodnega festivala Druga godba s cvetoberom aktualnih svetovnih godb v obliki 15 koncertov osrednjega programa in pestrim spremljevalnim programom. Celotni program po dnevih in lokacijah je dostopen na spletni strani festivala: https://drugagodba.si/line-up/.

Četrtek, 24. 5. 2018, Piran (Mediadom Piran, Tartinijev trg, skladišče soli Monfort):

24.5.2018, ob 18.00, Mediadom Pyrhani:
Okrogla Miza: Route South Bay Southwest (Bratislava – Vienna – Ljubljana – Piran/Pirano – Trst/Trieste)
24.5.2018, ob 19.15, Tartinijev Trg:
Koncert Ljubojna
24.5.2018, ob 21.00, Monfort Portorož:
Koncert Alsarah & The Nubatones
24.5.2018, ob 22.45, Monfort Portorož:
Koncert Dirtmusic

Vir: Druga Godba PR

Tags: , , , , , , , , , ,


Objavil-a

je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend