Muzikobala praznuje 5. obletnico

0
507

17. maja 2013 je na spletu zaživel portal Muzikobala, interaktivna knjiž(n)ica glasbene scene slovenske Istre. Ljubiteljski projekt petih članov (Gabriela Ogrina, Sama Turka, Matjaža Derina, Roka Soczke Mandaca in Eve Branc), ki se jim občasno pridružujejo zunanji avtorji, se po petih letih delovanja lahko pohvali s skoraj tisoč objavami. Med njimi je več kot 20 intervjujev, 70 recenzij albumov in koncertov, nešteto napovedi dogodkov in foto utrinkov z njih, v arhivu glasbenikov in glasbenih skupin najdemo 116 izvajalcev, med tistimi, ki še delujejo pa 126 glasbenikov oziroma glasbenih skupin.

Ob peti obletnici Muzikobala si ustanovni člani ponovno želimo povabiti glasbenike, glasbene skupine in drugo zainteresirano javnost k sodelovanju in sooblikovanju te spletne skupnosti. Preko portala namreč glasbeniki lahko nagovarjajo svoje poslušalce, jih informirajo o svojem delu in dogodkih. Še posebej bi si pomoči želeli na področju elektronske in rap glasbe.

Ker si v ekipi Muzikobala želimo, da glasbena knjižnica slovenske Istre ne bi bila le virtualna, bomo v tem poletju pripravili tudi enega od Muzikobala dogodkov, ki bo nova priložnost za druženje v živo. Več sledi.

Avtorica: Eva Branc