Nova sezona dogodkov Društva prijateljev glasbe

0
534

Nova sezona prireditev v organizaciji koprskega Društva prijateljev glasbe se bo zaradi zapletov s sprejemanjem občinskega proračuna, posledično pa dodelovanja finančnih sredstev društvom, namesto lanske jeseni začela ta petek. Poleg debatne akademije bodo na sporedu tudi koncerti komorne glasbe in Mednarodni bienale sodobne glasbe Koper.

Cikel dogodkov so poimenovali Koprska camerata, sestavljen je iz treh koncertnih in treh debatnih dogodkov. Prvi med njimi bo že v petek, 22. decembra, ko bodo govorili o kulturni ponudbi v javnem prostoru. Sledil bo marčevski pogovor o kulturnem vsakdanu ter majevski o kulturnem turizmu.

IMG_1991

Kljub skromnim financam, s katerimi v letošnjem letu razpolagajo v DPG, bodo v glasbenem sklopu nastopili na mednarodnih odrih uveljavljeni in izkušeni glasbeniki. Več o koncertnem programu si lahko preberete tu, začelo se bo 29. 1. 2016 ob 20.00, ko bosta nastopila Evgenia Epshtein ter pianist Denys Masliuk, ki bo zaigral na klavir  Petrof v lasti društva. Ta se po prenovi vrača v Pokrajinski muzej Koper.

Jeseni bo sledil še Mednarodni bienale sodobne glasbe Koper, njegov program še ni potrjen, znana pa je tema, in sicer norost.