Nov album, single, videospot in koncert skupine Ne me jugat

0
1002

Nova zgoščenka primorske skupine NE ME JUGAT

ne me jugat 2

»V Istri smo bistri!«, pravi primorska glasbena skupina Ne me jugat. In prav tako so se odločili poimenovati aktualni projekt in prihajajočo zgoščenko. Napoveduje jo najnovejša pesem »Rasta Istra«, v kateri gostijo jamajškega pevca Carltona Reida.

V pesmi, za katero so fantje pravkar zaključili snemanje videospota, so “cepili” istrsko polko na jamajški reggae. Prav to eksperimentiranje in preigravanje v istrskem narečju je rdeča nit, ki povezuje njihovo trenutno delo. Različni projekti izražajo barvitost Istre v besedi in dejanju, v bistrosti in megli povprečnega Istrana, ki se prek njihovih oči zlijeta v “munjeno” (noro, razigrano) istrsko pesem kanconeto. 

Skupino Ne me jugat, ki je v začetku delovala predvsem na Obalno-kraškem območju, zadnja leta pa vse bolj tudi drugje po Sloveniji, sestavljajo štirje člani, ki skupaj delujejo že osemnajst let. Pevec skupine in večinski avtor Mitja Kodarin je zato ob tej priložnosti povedal: “Po letih skupnega delovanja smo sedaj naredili še korak višje, nenazadnje smo postali polnoletni. To je projekt, ki smo si ga vsi močno želeli, ker izraža to, kar smo mi in nas povezuje z našimi koreninami.

ne me jugat v istri smo bistri

Novi projekt »V Istri smo bistri« zajema tudi več koncertov, ki jih bo skupina organizirala v različnih dvoranah na Primorskem. Vsi, ki se bodo udeležili prvega koncerta, ta bo 14.3. v Dekanih pri Kopru, pa bodo ob nakupu vstopnice prejeli tudi novo zgoščenko.

**************************

Naslov dela: Rasta Istra

Izvajalec: Ne me jugat (Fičuring Carlton Reid – Jamajka)

Čas trajanja dela: 3:29

Avtor besedila, glasbe in priredbe: Mitja Kodarin

Snemano in miksano: Studio Parametrik

Producent: Gaber Radojevič

Letnica: 2015

************************

Izvajalci:

Klaviature vokal: Andrej Krmac

Glavni vokal, električna kitara, harmonika: Mitja Kodarin

Bas kitara, harmonika, vokal: Luka Parovel

Bobni, vokal: Teo Parovel

Gost: Carlton Reid

*****************************

Iztok Novak Easy