Naslednji teden se prične JEFF 2015

0
521

Vrača se Jazz Etno Funky Festival (JEFF) in sabo prinaša kar nekaj novosti. Letošnja 13. edicija se bo še naprej odvijala v idiličnih vrtovih Pokrajinskega Muzeja Koper, v obliki štirih koncertnih večerov. Festival se bo odvijal ob sredah 15. in 22. julija ter 5. in 12. avgusta. Vrata prizorišča bodo ob odprta od 20.30. V primeru slabega vremena pa bo prireditev potekala v dvorani Sv. Frančiška Ašiškega.

Festival JEFF že 13. leto zapored popestri obalne poletne večere. Priljubljen in pričakovan tako med študentskimi generacijami, kot za med ostalimi, tudi letos ohranja svojo programsko rdečo nit, z novosti. Poleg že prisotnih jazz, etno in funky melodij, letos bomo zaplesali ob ritmu swinga, ki ga bodo igrali skupini Počeni Škafi in The SwingTones. Na festival se vračajo priljubljeni Jure Tori z novo zasedbo, džeZZva z zaznamujočo svobodo pri igranju in Katalena z novim albumom.

 Glasbeni program Festivala JEFF 2015:       

 1. julij 2015
 • TORY STORY & MARNIT
 • BEZOBRATŘI
 1. julij 2015
 • ANDREJ PIRJEVEC – AP GROUP
 • DŽEZZVA
 1. avgust 2015
 • POČENI ŠKAFI
 • THE SWINGTONES
 1. avgust 2015
 • KATALENA

Nadaljuje se tudi že dobro poznan JEFF-ov spremljevalni program. Istrski kulinarični kotiček bo publiki omogočil spoznavanje z dobrotami različnih ponudnikov, ki delujejo na področju Mestne občine Koper. Letos se bodo predstavili Gostilna Labirint in Hiša De Rin. Kotiček bo namenjen promociji njihovega dela in pokušini dobrot, ki jih redno ponujajo svojim strankam.

Nadaljuje se tudi razstava umetniških del. Letos bodo svoja dela predstavili Tina Umer, Tisa Primc, Zarja Ražman in Rihard Lobenwein. Razstava bo prodajna skozi cel festival na Info točki Kluba študentov občine Koper, tako kot na samem festivalu.

Glasbene melodije Festivala JEFF lepo dopolnjujeta prijeten ambient in okusna hrana. V sklopu spremljevalnega programa festivala bomo zato ob torkih ponovno organizirali kuharske delavnice. Gostinstvo Labirint, okrepčevalnica Hiša De Rin in Eva Bolčič nam bodo predstavili različne ideje, kako si v kratkem času pripraviti zdrav in hranilen obrok.

 • 21. 07. – »Konoplja v slanem in sladkem«
 • 04. 08. – »Domači sladoled«
 • 11. 08. – »Naravna kuhinja«

Tudi letos smo k sodelovanju povabili uspešna podjetja, ki podpirajo lokalno okolje predvsem pa verjamejo v kakovostne projekte kot je Festival JEFF. Z nami so tradicionalno sponzorji: Titus (15.07.2015);  AdriaticSlovenica in Luka Koper (22.07.2015); Banka Koper in Inspira komunikacije (05.08.2015); Flamin Avto in Peugeot (12.08.2015). Zahvale gredo vsem, ki so nam omogočili speljati bogat program, poleg omenjenih še Vinska klet Rodica, Kulturno izobraževalno društvo PiNA in deSign – Kreativne rešitve.

Festival JEFF ostaja dostopen zelo široki publiki, zato tudi cene vstopnin ostajajo na dosegljivi ravni. Cena za posamezni večer je za člane KŠOK 1 €, za dijake in študente 3 € in za ostale 6 €. Cene festivalskega abonmaja pa so za člane KŠOK 3 €, dijake in študente 12 € in ostale 20 €. Prodajna mesta abonmajev so KŠOK in festivalska blagajna ob sredah.

Festival nastaja s podporo Pokrajinskega muzeja Koper, Mestne občine Koper in Ministrstva za kulturo.

Vir: KŠOK