Luka Zavišič Trio

0
1332
Luka Zavišič Trio 2018 (foto arhiv skupine)

(Jazz)


Kraj: Izola, Koper. Leta delovanja: 2014 – danes

[mp3-jplayer width=”100%” tracks=”Explanations@Luka_Zavisic_Trio-Explanations.mp3, Moments of joy@Luka_Zavisic_Trio-Moments_Of_Joy.mp3, Travelling@Luka_Zavisic_trio-Traveling.mp3, Humpty Dumpty@Luka_Zavisic_trio-Humpty_Dumpty.mp3, Nardis@Luka_Zavisic_trio-Nardis.mp3″]

Luka Zavišič  Trio je jazz skupina, ki jo vodi pianist Luka Zavišič (3 Big Band Orchestra, Pizza Connection, JazzLessNess, etc.). Skupina obstaja od septembra 2014. Trio dopolnjujeta basist Erik Čebokli (Trkaj, Mate Brodar, David Mateechea, Tornado, Toxine, etc.) in Aljoša Bolje (JazzLessNess, 3 Big Band Orchestra, Pizza Connection, The Muffin men, Temepra band, TRY – John Mayer Tribute, Greenship, etc.) na bobnih. Vodja skupine sklada in skupaj z ritem sekcijo izvaja lastne kompozicije ter igra priredbe skladb znanih jazz in fusion avtorjev (Chick Corea, Marcus Miller, Miles Davis, Dizzy Gillespie, Snarky Puppy, Shaun Martin, Billy Cobham, Herbie Hancock in drugi), katere izhajajo iz različnih glasbenih zvrsti. Trio je septembra 2015 izdal svoj prvi album.

Luka Zavišič (klavir, klaviature) je rojen 1995 v Kopru. Leta 2004 je začel obiskovati nižjo glasbeno šolo na Jesenicah in bil pod mentorstvom profesorja Sandija Vovka in profesorice Nine Prešiček. Leta 2010 je uspešno opravil sprejemni izpit na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer se je vpisal na program jazz klavirja. Tam je bil pod mentorstvom treh profesorjev – Erik Marenče, Veljko Glodič in Milan Stanisavljevič. Leta 2014 je šolanje zaključil z maturitetnim nastopom na konservatoriju. Sodeloval je že z različnimi slovenskimi zasedbami in izvajalci, kot so npr: Oto Pestner, Samuel Lucas, Darja Švajger in mnogimi drugi. Leta 2015 je bil izbran na strani Muzikobala kot najperspektivnejši glasbenik leta. Od leta 2015 nadaljuje izobraževanje jazz klavirja na glasbeni univerzi v Celovcu pod mentorstvom profesorja Roberta Bargada.

Erik Čebokli (bas kitara, kontrabas) rojen leta 1992 v Ilirski Bistrici je z igranjem bas kitare zacel pri 11. letih. Leta 2017 je uspešno zaključil študij jazz bas kitare na dezelnem glasbenem konservatoriju v Celovcu. Glasbeno sodeluje v stevilnih slovenskih glasbenih skupinah, deluje pa v stevilnih zvrsteh, od jazza do alternativnih glasbenih stilov.

Aljoša Bolje (bobni, tolkala) rojen 1988 v Kopru, z igranjem bobnov prične pri 6. letih in se 1996 vpiše v nižjo glasbeno šolo v Izoli, katero jo pri profesorju Zlatku Toti zaključi leta 2002. Šolanje nadaljuje pod mentorstvom profesorja Josipa Mihelčiča v glasbeni šoli Koper. Leta 2003 se vpiše v srednjo glasbeno šolo na Umetniški gimnaziji v Kopru (smer tolkala) in jo 4 leta kasneje pod mentorstvom profesorice Barbara Kresnik z maturitetnim koncertom uspešno zaključi. Vseskozi se izpopolnjuje na različnih seminarjih doma in v tujini, kot so nprimer Jazzinty, Jazzkamp in drugi. Leta 2015 postane doktor kemijskih znanosti.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Člani:

  • Luka Zavišič (klavir)
  • Erik Čebokli (Bas)
  • Aljoša Bolje (bobni)

Bivši člani:

  • Matic Isovski (bas)
  • Tine Vidmar (bobni)
  • David Mavec (bas)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Luka Zavišič trio (2015)

Luka Zavišič trio (2015)

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

V pripravi!

[/tab][/tabgroup]