Jazz band Glasbene šole Izola je posnel CD

0
105

Jazz band Glasbene šole Izola se je razvil leta 2001 na podlagi jazz seminarja. Band je z namenom izobraževanja v smeri jazza in improvizacije v prvi polovici delovanja vodil Boštjan Andrejc – Bushy, leta 2009 pa je mentorsko štafeto prevzel Samo Turk. Skozi vsa leta so se v skupini zvrstili številni kasneje znani obalni glasbeniki.

Leta 2011 se je sestavila zasedba, ki z nekaterimi variacijami deluje od tedaj in navdušuje občinstvo na številnih nastopih, tako šolskih kot izvenšolskih, v tem času pa so sodelovali tudi z nekaterimi uveljavljenimi glasbeniki, kot so Boris Holešek, Peter Popovski, Blaž Lamovec, Tom Hmeljak in Rudi Bučar.

Jazz band Glasbene šole Izola

V januarju 2016 je Jazz band Glasbene šole Izola izdal CD, s katerim je obeležil 15-letnico delovanja. Rockerske preference članov so pripeljale do programa, ki so si ga izbrali za snemanje CD-ja; ta temelji na jazz-rocku oziroma fusionu, kamor je jazz evolviral v 70. letih 20. stoletja, za dobro vago pa skrbi nekaj starejših jazz standardov.

Zasedba: Gaj Bostič (bobni), Tadej Troha in Tommy Zanutto (kitare), Samo Turk (bas, mentor). Gosta: Urša Časar (flavta, vokal), Erik Kramberger (alt saksofon).

Izvod brezplačnega CD-ja lahko naročite preko e-naslova [email protected].

Vir: Glasbena šola Koper