Novice

Objavljeno januar 25th, 2016 | Eva Branc

0

Jazz band Glasbene šole Izola je posnel CD

Jazz band Glasbene šole Izola se je razvil leta 2001 na podlagi jazz seminarja. Band je z namenom izobraževanja v smeri jazza in improvizacije v prvi polovici delovanja vodil Boštjan Andrejc – Bushy, leta 2009 pa je mentorsko štafeto prevzel Samo Turk. Skozi vsa leta so se v skupini zvrstili številni kasneje znani obalni glasbeniki.

Leta 2011 se je sestavila zasedba, ki z nekaterimi variacijami deluje od tedaj in navdušuje občinstvo na številnih nastopih, tako šolskih kot izvenšolskih, v tem času pa so sodelovali tudi z nekaterimi uveljavljenimi glasbeniki, kot so Boris Holešek, Peter Popovski, Blaž Lamovec, Tom Hmeljak in Rudi Bučar.

Jazz band Glasbene šole Izola

V januarju 2016 je Jazz band Glasbene šole Izola izdal CD, s katerim je obeležil 15-letnico delovanja. Rockerske preference članov so pripeljale do programa, ki so si ga izbrali za snemanje CD-ja; ta temelji na jazz-rocku oziroma fusionu, kamor je jazz evolviral v 70. letih 20. stoletja, za dobro vago pa skrbi nekaj starejših jazz standardov.

Zasedba: Gaj Bostič (bobni), Tadej Troha in Tommy Zanutto (kitare), Samo Turk (bas, mentor). Gosta: Urša Časar (flavta, vokal), Erik Kramberger (alt saksofon).

Izvod brezplačnega CD-ja lahko naročite preko e-naslova [email protected]

Vir: Glasbena šola Koper

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Objavil-a

je novinarka in v tem poklicu na Obali dela že več let. V ekipi uredništva portala je edina, ki ni glasbenica, zato pa lahko skupnosti prinaša zunanji pogled na glasbeno sceno tega prostora, ki jo spremlja večji del svojega življenja.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend