I’van in Bushy predstavljata skladbo Hočem te le zase

Skladba je nastala v sodelovanju z Bushyjem (Heavenix)

I’van nadaljuje z nizom skladb, ki jih pripravlja v sodelovanju z gostujočimi slovenskimi vokalisti. Pred poletjem je predstavil skladbo ‘Vsak dan’, v kateri je združil moči s Perom Lovšinom, tokrat pa prisluhnite skladbi ‘Hočem te le zase’, za katero je vokale odpel Bushy, vokalist zasedbe Heavenix!

Do sodelovanja je prišlo spontano; poskočna skladba ‘Hočem te le zase’ je bila Bushyju pravzaprav pisana na kožo – takoj, ko mu je I’van predstavil prve posnetke, sta se odpravila v Bushyjev domač studio v Dekanih in vokale za skladbo posnela še isti dan. Glasbeni del pa se je snemal in miksal v studiih Attic v Ljubljani in Orange v Mariboru.

Prijateljstvo med I’vanom in Bushyjem traja še iz časa, ko je I’van deloval v skupini Sokoli. Takrat so Sokoli veliko igrali z Bushyjevo tedanjo skupino Night Jump, iz katere so kasneje nastali Heavenix, v kateri Bushy še vedno aktivno deluje. Bushy (Boštjan Andrejc) sicer igra tudi pri Avtomobilih.

****************

Za umetniškim imenom I’van se skriva uveljavljen slovenski avtor, aranžer in kitarist Ivan Bekčič. I’van je svojo dolgo in plodno glasbeno pot začel pri Lublanskih psih, nadaljeval z Janijem Kovačičem in nato deloval v skupini Sokoli, ki jo je ustanovil Pero Lovšin (I’van je tudi soavtor skladb kot so ‘Moja mama je strela’, ‘Marija pomagaj’ in drugih). I’van je tudi vdihnil življenje nekaterim skupinam: najprej Mad Dog, nato Hot Dog (v kateri je prepeval Goran Breščanski). Obe skupini sta izdali album, v tistih časih še na kaseti. Po razpadu slednje se je I’van ponovno pridružil Peru Lovšinu in njegovi spremljevalni zasedbi, sodeloval je tudi na plošči ‘Slovenija gre naprej’ (Lovšin, Predin, Kreslin).

V zadnjih letih je I’van posnel dve skladbi – ‘Dost te mam’ pod imenom Ivan Bekčič band in ‘Meni vseen je’ pod imenom Paparaco ter snoval in pripravljal svojo novo ploščo, ki bo izšla v prihodnjem letu. Sprva je vokale za skladbe nameraval odpeti sam, a je po sodelovanju s Perom Lovšinom pri skladbi ‘Vsak dan’ prvotno idejo opustil in tako pripravlja ploščo z gostujočimi vokalisti. Poleg skladb ‘Vsak dan’, ki jo je posnel s Perom Lovišinom, in ‘Hočem te le zase’, ki je nastala v sodelovanju z Bushyjem, pripravlja še skladbe z Omarjem Naberjem, Rudijem Bučarjem in drugimi.

***********************

Povežite se s I’vanom:
https://www.facebook.com/IVAN-328429783822/?fref=ts

Latest articles

142,0k Followers
Follow

Related articles