Intenzivna swing delavnica za začetnike

0
469

Obalno društvo The Swing Freaks organizira v Luciji to soboto, 8. avgusta, intenzivni swing tečaj za začetnike. Udeleženke in udeleženci se bodo pod vodstvom Elene Terzić in Tineta Verboleta seznanili z osnovnimi figurami Lindy Hopa, delavnica pa je namenjena vsem, ki bi se radi prvič seznanili s tem popularnim plesom, pa tudi tistim, ki so za nekaj časa svoje plesne čevlje odložili v omaro.

Lindy Hop se je razvil konec 20. in v 30. letih prejšnjega stoletja v plesnih dvoranah v Harlemu (New York) v ZDA. Ples v paru, ki je svojo ponovno obujenje začel v 80. letih v Ameriki, na Švedskem in Veliki Britaniji, je danes je verjetno najbolj popularen ples iz družine swing plesov, vključuje pa afriške ritme in izraznost v kombinaciji z evropsko držo in stilom pri plesu.

Datum: sobota, 8. avgust 2015
Ura: 10:00–12:00 in 14:00–16:00
Lokacija: Trim kabinet Fazan Lucija
Cena: 30 €
Prijava: Prijave možne do vključno srede, 5. avgusta 2015, na [email protected]. Prijave v paru niso potrebne.

swing-freaks-inde-koper-choreographyIntenzivni tečaj je ena od številnih aktivnosti društva The Swing Freaks, ki si prizadeva za promocijo in razširjanje swinga v slovenski Istri. Poleg poletnih plesnih večerov v Kanela baru v Portorožu pripravljajo konec avgusta tudi Freakin’ Bal & Shag Festivala, mednarodnega plesnega dogodka, namenjenega učenju dveh swing podzvrsti: collegiate shaga in balboe.

Več na:
e-mail: [email protected]
splet: http://www.swingfreaks.si/
f: https://www.facebook.com/TheSwingFreaks / FB dogodek: tukaj

O društvu The Swing Freaks:
Društvo The Swing Freaks povezuje plesalke in plesalke ter ljubitelje swing plesa v slovenski Istri. Ustanovljeno je bilo na začetku 2014 z namenom širjenja swing kulture, glasbe in plesa med obalnimi prebivalkami in prebilvalci ter razvoja rekreativne in profesionalne swing plesne kulture v regiji.

Mi smo Društvo Freaks!
email: [email protected]
splet: www.swingfreaks.si

Vir: The Swing Freaks