Grešni kozli – nov singel “Tm pr mizi u osmici”

0
502
Juhuhu, pomlad je tu, čas špargljev, ptičjega ženjenja in odprtja osmic. Le-te redno navdihujejo Grešne kozle, ki so na prvega malega travna dan, ko se sleherni človek ubada le s tem, kako bo nahecal soseda ali prijatla, na plano povlekli novo glasbeno zgodbo.

Grešni kozli opisujejo dogajanje v lokalu, ki mu na primorskem pravimo osmica. Predvsem osmice na tržaškem Krasu so poznane po tem, da ob nedeljah popoldne gostijo italijansko govoreče tržačane, ki se odpravijo na izlet na Kras z gojzerji in nahrbtniki, kot da bi hodili na Krvavec. Med tednom pa se po osmicah klatijo in srečujejo predvsem domačini, ki pridejo po napornem delovnem dnevu boljše ali slabše volje na eno briškolo ali moro, kaj zapojejo, zaplešejo, zaigrajo. Poezija se osredotoča na “tisto” mizo v osmici, ki vse to dogajanje prenaša in pretrpi, v pozni noči pa na njej tudi kdo zaspi…
Uradna predstavitev pesmi v živo bo v petek 8. aprila v Našem Baru v Briščkih pri Trstu, kjer se bo odvijal med drugim tudi krstni nastop prenovljenega benda Grešni kozli.
________________________
Besedilo: Matej Gruden Keko
Glasba in aranžma: Iztok Cergol
Matej Gruden Keko: grlo
Iztok Cergol: btwni na rimoniki in anča
Marko Hrvatin: droti na leseni škatli
David Mavec: droti na bidonu
Uroš Nemanič: lonci, pukrvače, bumbum
Rok Nemanič: trobila in prdala
posnel smetano in zmixal s paličnim mešalnikom: Uroš Nemanič
mastering: Ajsav
Vir: Grešni kozli