Grafenberg Und The Alkotesters

(Rock / blues / ska / raggae / alternative / country / crossover)


Kraj: Izola, Koper  Leta Delovanja: 2007 – danes

Pino Juriševič se je naveličal tiho teptati tuje odrske deske. Krt je sklenil, da je izziv premočen, da bi se mu uprli in tudi Žeži se je zagrel za zamisel. Projekt je zagledal luč sveta pozno jeseni 2007, razvijal se je vrtoglavo. Prva, neuradna predstavitev projekta je bila na Silvestrovo v Shoto Klubu. Sledilo je mučno iskanje bobnarja, ki se je zaključilo, ko se je še Jure odzval. Pred njim je nekaj časa bobnal Devid. Izkazal se je na prvi javni predstavitvi projekta pred mednarodnim občinstvom, ki je naša prizadevanja pozdravilo z bučnimi ovacijami… To nas je spodbudilo k izdaji prvega demo albuma z naslovom Demo – Remengo.
Enkrat medtem je prišel Gemello Izidrije, in avtoritarno odločil, da bo projektu ime Grafenberg Und The Alkotesters (kratko: GUTA). Gemello je vibracija ali duh, večkrat prisoten na kreativnih seansah in je sokrivec za nekaj najbolj strganih besedil in muzike. Je tudi zelo sramežljiv in ne mara javnosti ter medijev. V letih se GUTA pojavlja v Pub 33, na Belvedurju, v Sužidu (na Banditen Miting) in v še bolj odročnih krajih, skupaj z Dance Mamblita, Folpi, Back Bone Gurru, Zuf De Žur in drugimi mednarodnimi bendi. GUTA smo, v glasbi in besedi, še posebno pozorni na socialno, etnično in zgodovinsko problematiko naših krajev. Multikulturnost in solidarnost sta nam domači, v srcu in glasbi. Vse ostale odtenke lahko občutite samo na koncertu. Po nekajletnem premoru, so se v letu 2018 ponovno zbrali in k sodelovanju povabili še Tommy-ja Zanutta, sedaj pripravljajo nov material.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Člani:

  • Igor Ostrouška (vokal, orglice, melodika)
  • Siniša Krt (bas, spremljevalni vokal)
  • Jure Černic (bobni)
  • Tommy Zanutto (kitara, spremljevalni vokal)
  • Željko Jugovič “Žeži” (kitara, mandolina, spremljevalni vokal)

Bivši člani:

  • Devid Bizjak (bobni)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

V pripravi!

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

Grafenberg Und The Alkotesters – Policaj

Grafenberg Und The Alkotesters – Shkarpenna

Grafenberg Und The Alkotesters – Ghetto

[/tab][tab title=”Drugo”]

V pripravi!

[/tab][/tabgroup]

 

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

174,2k Followers
Follow
Previous articleFolpi
Next articleLittle Flowers

Related articles