Glasbeniki so se družili ob zvokih Metallice

0
624

Na pobudo koprskega basista Marka Loredana se je v nedeljo v Figa Rock baru zgodil že drugi Rock on Sunday, dogodek, na katerem obalni glasbeniki v pomešanih zasedbah preigravajo skladbe znanih svetovnih glasbenih skupin. Tokratno nedeljo je bila na sporedu Metallica.

Rock on Sunday2

Kot pravi organizator Rock on Sunday večerov Marko Loredan, je cilj dogodkov predvsem druženje obalnih glasbenikov in tkanje novih prijateljsko glasbenih vezi.

V nedeljo so koprski Figa rock bar torej napolnile surove melodije največjih hitov skupine Metallica. Prva zasedba v postavi Radislav Marič na vokalu, Rok Soczka Mandac in Marko Kocjančič na kitarah, Aleša Kloosterwaard na basu ter Enis Beganovič na bobnih je večer otvorila s King nothing, nadaljevala pa s klasikami From whom the bell tolls, Creeping death, prirejeno Seek and destroy ter Whiplash.

Rock on Sunday1

Postava Andrea Dilič (vokal), Izotk Bajc (kitara), Bojan Sinkovič (kitara), Ken Cotič (bas) in David Bordon (bobni) se je izziva lotila bolj domiselno in skladbe prepletala med sabo v razgibano celoto. Od Master of puppets, prek One in Welcome home (Sanitarium), do Blackened in Hit the lights ter Demage inc.

Rock on Sunday3

Kot zadnji so oder zasedli gostitel večera Igor Zonta na vokalu, Andrej Rot in Vasilij Sušanj na kitarah, Marko Loredan na basu in Igor Marasovič na bobnih. Prvo skladbo se posvetili prav tisti dan nesrečno preminulemu Alexu Delfinu, Fade to black, nadaljevali pa s Fuel in Ride the lightening ter zaključili z Wherever I may roam.