Gašper Piano & Samo Turk

(Acoustic fusion)

Kraj: Koper, Celje. Leta delovanja: 2005 – 2011

Duo klasičnih kitar sestavljata Samo Turk in Gašper Piano. V času skupnega igranja sta si pridobila izkušnje na različnih nastopih; poleg samostojnih celovečernih koncertov sta svojo zvočno barvo večkrat združila z literarnimi večeri ter s slikarskimi razstavami. Samo Turk je aktiven v različnih jazz in rock zasedbah; Toxine, JazzLessNess in The Muffin Men, Gašper Piano pa v multimedijskem projektu Threeofmany, v kulturno umetniškem društvu KUD 567 in pri ustvarjanju lastnih glasbenih produkcij. Skupaj sta v letu 2007 posnela in izdala svoj prvi album – koncertni »Live at Jeff 2007«, leto kasneje pa sta posnela naslednjega – »Thewayistheway«. Vsebina glasbenega dueta je avtorska. V njej se prepletajo različni glasbeni vplivi; etno, samba, flamenco, jazz. Poleg teh pa lahko projekt razumemo preprosto kot odsev njunih občutkov,  ki sta jih zapisala v zvok strun. Le-ta je včasih umirjen, zaljubljen in apoloničen, spet drugič vihrav, prodoren in dionizičen. Glasbeni nastop bi tako zajemal nekakšen glasbeno-avtorski dnevnik, spisan v zadnjih letih študentskega življenja.

Gašper Piano in Samo Turk sta se spoznala na Fakulteti za humanistične študije v Kopru. Kmalu sta ugotovila, da imata podobne ali celo komplementarne glasbene okuse in se preizkusila v skupnem igranju. Že na prvih vajah je nastala skladba Lila, ki so ji sledile nove in nove avtorske skladbe, na začetku kombinirane s tujimi kompozicijami, kasneje pa sta se osredotočila samo na avtorski material. Leta 2006 sta nastopila v živo v oddaji TV Slovenija Študentska. Leto kasneje sta svoj nastop na festivalu Jeff posnela in izdala. Leta 2008 sta v Elizabetini kapeli v Celju posnela drugi album Thewayistheway.  Istega leta sta v živo nastopila na piranskem Radiu Tartini.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Gašper Piano (klasična, folk kitara)
  • Samo Turk (klasična, folk kitara)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

  • Live at Jeff 2007 (2007)

Gašper Piano & Samo Turk Live at Jeff

  • Thewayistheway (2008)

Gašper Piano & Samo Turk Thewayistheway

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

Strange love (v živo @ Galerija Račka)

Ulrik

Dounia

The Answer

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

174,2k Followers
Follow
Previous articleBrbotanje vzporednih (z)godb
Next articleCLZ

Related articles