FOTO: Urbana glasbena vozlišča @ Pokrajinski Muzej Koper

0
578
Foto: Zdenko Bombek

Na predpraznični torek so dvorano Pokrajinskega muzeja v Kopru napolnile glasbene anekdote preteklega stoletja. V okviru prostovoljnega projekta Pripovedujem zgodbo mesta (Pokrajinski muzej Koper, s podporo Kulturnega kluba Koper) se je namreč v so- organizaciji s spletnim portalom Muzikobala zgodil večer z naslovom Urbana glasbena vozlišča.
Zgodbe in anekdote so z nami delili etnomuzikolog, glasbenik in nekdanji radijski glasbeni urednik Emil Zonta, ki je prispeval tudi nekaj arhivskih dokumentov, bobnar in pevec skupine Kameleoni Tulio Furlanič, kitarist, član zasedbe Spomin in kitarski inštruktor Stane Bakan ter akademski glasbenik Marino Legovič. Navkljub počitniškem datumu tudi med publiko ni manjkalo tako starejših kot mlajših, ki so se radi spomnili zgodb tako ali drugače povezanih s prostori v Kopru, kjer so se družili glasbeniki in njihovi poslušalci.
Na pogovornem večeru ni manjkalo spominov na prvi mladinski klub Ray Charles, Taverno, Loggio, Circolo, Press klub in Tomosovo menzo, če naštejemo le nekaj od omenjenih. Tudi takrat pa se glasbeniki niso družili le na vajah in koncertih, temveč tudi sicer, denimo na nogometnem turnirju, katerega tradic⁩ja se ohranja še danes.
Pripovedi pričevalcev tako lahko služijo kot dodatni vir podatkov o bogatem glasbenem izročilu tega prostora in ne nazadnje kot iztočnica za nadaljnje dopolnjevanje arhiva Muzikobala.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here