FOTO: Thomas Gansch & Alegre Corrêa – BRASILETO @ Gledališče Tartini Piran, 22.6.2024

0
223

Gledališče Tartini je v soboto 22.6.2024 bilo v znamenju brazilskih ritmov, saj sta v goste prišla Thomas Gansch in Alegre Corrêa z zasedbo Brasileto.
“Alegre Corrêa zagotovo ni neznan na tem koncu sveta. Grammy nagrajenec je mnogo let živel na Dunaju in kot vodja brazilske skupnosti predstavil mnogo glasbenikov lokalni sceni. Izabel Padovani, Ronaldo Saggiorato in Endrigo Bettega so trije izmed najizjemnejših predstavnikov te izrazito glasbene skupine, s katerimi sem svojčas imel privilegij igrati. Odkar so se vrnili domov, močno pogrešam te glasbene velikane. Zato bi jih rad pripeljal nazaj čez lužo in skupaj z njimi ter neverjetnim Florianom Trübsbachom na saksofonu vodil južnoameriško-dunajski bend, ki pozna vse trike in bo zagotovo navdušil občinstvo.
Brasileto je ime glasbene oblike s specifičnim zaporedjem akordov, ki se pogosto pojavlja v brazilski glasbi. Glasbeniki mu pravimo tudi Brasil Blues. Pod tem naslovom bom skupaj s starimi in novimi prijatelji iz Latinske Amerike sestavil ekskluziven program, ki bi moral občinstvu zagotovo onemogočiti, da bi med poslušanjem ostali pri miru na svojih sediščih.” (Thomas Gansch).

Organizator prireditve: Avditorij Portorož, fotografije v galeriji: Jadran Rusjan (Foto Klub Portorož).