Objavljeno avgust 16th, 2018 | Rok Soczka Mandac

0

FOTO: The Martensson sisters @ Poletje z biseri, 15.8.2018

Sinoči sta v lapidariju Pokrajinskega muzeja v Kopru na Festivalu Poletje z biseri nastopili sestri Marina in Emilia Martensson s spremljevalno zasedbo v postavi: David Morgan, Miha Koren, Miha Koretič in Jamie Safir. Organizator festivala, Iztok Novak Easy, se je danes takole spomnil dogodka:

“Čez dan je postalo kar naenkrat zelo pestro. Ko sem že mislil, da vse štima, ko sem postavil še zadnji dodatni stol, spet so namrecč zadnji dan kupovali vstopnice in sem si dal opravka z dodatnimi sedišči (čeprav mi je Nina Cameral rekla, da preveč razvajam folk ~ jaz pa si mislim, da za 15 eur mora dobiti stol… najbrž ima Nina prav, ne nazadnje gre za glasbeni dogodek na edinstveni lokaciji), se mi je pokvarila tudi rezervna klaviatura, ki sem jo nameraval posoditi tistemu mojstru iz Manchestra (op.p. Jamie Safir). Mimogrede, kasneje se je izkazalo, da je res mojster. Poklon do tal. Pa ne samo njemu, tudi ostalim. S sestrama ~ to sem včeraj pred koncertom izvedel ~ ki sta dobili ime po noni in hotelu v Izoli, vred.

Skratka, potem smo iz Godbenega doma (hvala Klemen) prinesli električni pianino, tak ličen ~ črn in lakast ~ ki je bil tudi po zvoku boljši od tiste moje napolitanke. Zelo “na knap” je šlo, ampak bistveno je, da je šlo.

Bil je čudovit večer. Začeli sta skupaj, potem sta izmenjavali “vodilni” vlogi, vmes znova združili vokala… na koncu pa je, tako za surprise, na oder res prišel zborček, ki je večeru, ob odobravajočem vzklikanju folka, dal piko na i.

Obiskovalcev je bilo, ne znam prav oceniti, po moje okoli 150, morda še več in so, v to sem prepričan, zadovoljni odšli v noč. Jaz pa na radio. Tudi zadovoljen. Zdaj pa spat. Ura je 11.00.

p.s.

R.I.P Aretha”

Fotografije: Stefano Carnvevali

 


Objavil-a

Ni novinar, še manj pa glasbeni kritik. Piše, ko se pojavi inspiracija, oziroma ko mu sodelavci zagrozijo. Je muzik lover in multimedial fucker. Obožuje glasbeno podzemlje in vesolje...in kar je vmes.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend