FOTO: Summer Gathering @ Ambasada Gavioli

0
810

Nadaljuje se serija epskih setov svetovnih prvokategornikov v Gavioliju, kjer se plesne noči že redno zavlečejo globoko v jutro, z zvezdo zabave za mešalno mizo in polnim plesiščem ekstatičnih plesalcev, ki nočejo domov.

Zadnji, ki mu je bilo treba pojasniti, da pri nas s sosedi ni šale in da je zabavo, kljub odlični energiji, žal treba končati ob dogovorjeni uri, je grammyjevec Ali Shirazinia – Dubfire. Ta je v Gavioliju že nastopil, na vrhuncu moči ikoničnega dueta Deep Dish, in v prvih letih samostojne poti, sinoči pa po osmih letih spet podlegel šarmu izolske lepotice, na katerega ga je pred prihodom opozoril tudi Richie Hawtin. S skoraj 5-urnim setom se je poklonil tako ambientu kot odlični publiki in pri 45. letih ter prvi desetletki solo kariere napovedal izid retrospektive, kolekcije sodelovanj z Oliverjem Huntemannom in nekaj svežih izdaj. Noč, ki jo je, kljub intenzivni turneji, podaljšal v dan, pa pospremil z besedami, da je pri tem delu sicer treba pazit, da ne pregoriš, a tu in tam si je le treba privoščiti kakšen žur brez zavor: “Jaz svoje bitke skrbno izbiram in nocojšnje mi res ni žal!”
13-letnice Summer Gatheringa, najdaljše serije elektronskih druženj v Sloveniji, pa ni zaznamoval le Dubfire. Vsaj tako močan člen je bil Matador, vzpenjajoči se Irec, ki se je predstavil z live-actom, na krilih prvenca ‘Ructions’ in nove založbe Rukus, pri kateri bo v kratkem izšlo še kup glasbe, ki jo je vtkal v sinočnji set. Domače vrste so tokrat zastopali Veztax, Brlee in Aney F, Tomy DeClerque pa je, kot prekaljeni rezident, zaključno uro nesebično odstopil zvezdi večera.
Fotografije: Dejan Hren