Objavljeno julij 26th, 2016 | Rok Soczka Mandac

FOTO: Summer Gathering @ Ambasada Gavioli

Nadaljuje se serija epskih setov svetovnih prvokategornikov v Gavioliju, kjer se plesne noči že redno zavlečejo globoko v jutro, z zvezdo zabave za mešalno mizo in polnim plesiščem ekstatičnih plesalcev, ki nočejo domov.

Zadnji, ki mu je bilo treba pojasniti, da pri nas s sosedi ni šale in da je zabavo, kljub odlični energiji, žal treba končati ob dogovorjeni uri, je grammyjevec Ali Shirazinia – Dubfire. Ta je v Gavioliju že nastopil, na vrhuncu moči ikoničnega dueta Deep Dish, in v prvih letih samostojne poti, sinoči pa po osmih letih spet podlegel šarmu izolske lepotice, na katerega ga je pred prihodom opozoril tudi Richie Hawtin. S skoraj 5-urnim setom se je poklonil tako ambientu kot odlični publiki in pri 45. letih ter prvi desetletki solo kariere napovedal izid retrospektive, kolekcije sodelovanj z Oliverjem Huntemannom in nekaj svežih izdaj. Noč, ki jo je, kljub intenzivni turneji, podaljšal v dan, pa pospremil z besedami, da je pri tem delu sicer treba pazit, da ne pregoriš, a tu in tam si je le treba privoščiti kakšen žur brez zavor: “Jaz svoje bitke skrbno izbiram in nocojšnje mi res ni žal!”
13-letnice Summer Gatheringa, najdaljše serije elektronskih druženj v Sloveniji, pa ni zaznamoval le Dubfire. Vsaj tako močan člen je bil Matador, vzpenjajoči se Irec, ki se je predstavil z live-actom, na krilih prvenca ‘Ructions’ in nove založbe Rukus, pri kateri bo v kratkem izšlo še kup glasbe, ki jo je vtkal v sinočnji set. Domače vrste so tokrat zastopali Veztax, Brlee in Aney F, Tomy DeClerque pa je, kot prekaljeni rezident, zaključno uro nesebično odstopil zvezdi večera.
Fotografije: Dejan Hren

Tags: , , , , , , , , ,


Objavil-a

Ni novinar, še manj pa glasbeni kritik. Piše, ko se pojavi inspiracija, oziroma ko mu sodelavci zagrozijo. Je muzik lover in multimedial fucker. Obožuje glasbeno podzemlje in vesolje...in kar je vmes.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend