FOTO: Sindikalni izlet v lucijsko deželo Rolling Stonesov

0
1154
Muzikobala_Rollin-Stones-Musemu-Franca (20 of 38)
Slavko Franca – naš gostitelj in lastnik Rolling Stones muzeja Portorož

Znan obraz skrbnega ustvarjalca muzeja o eni izmed največjih rockovskih skupin, Slavko Franca, nas je pred časom povabil v svojo deželo Rolling Stonesov. Ekipa Muzikobale je to izkoristila za sindikalni izlet ali team building kot se temu moderno reče. Žal nismo bili popolni, saj je na ekskurziji manjkal največji fan Beatlesov med nami, Samo Turk. Tako smo se že v štartu izognili prigodam na račun večne dileme med poslušalci omenjenih skupin.

Izostal je tudi načrtovani fotosešn ekipe MO, ki bo slej ko prej na sporedu šele v toplejših mesecih. Vseeno je četverica ustvarjalcev portala Slavkotu v torek zvečer potrkala na vrata hiše v Luciji in ga sprva presenetila, ker je skozi ozek dovoz tri fante pripeljala ženska. Zbiratelja vsega o skupini Rolling Stones smo počastili z buteljko rujne istrske kapljice, on pa nas je s pripovedovanjem prigod vodil skozi muzej.

Muzikobala_Rollin-Stones-Musemu-Franca (35 of 38)
(Skoraj) celotna ekipa Muzikobala.

Od trganja jumbo plakatov z napovedjo koncertov, zbiranja vstopnic vip gostov, do fotografij in albumov skupine. V Slavkotovem muzeju se najde vse, še nekaj materiala o Beatlesih. Znani pomorščak in zbiratelj namreč nima nič proti drugim bendom, ko vstopimo nam tudi najprej zavrti ta novo ploščo pinkflojdovskega Davida Gilmourja, priznava pa, da mu je bolj povšeči trši zvok Stonesov.

Želja, da bi se tudi v živo srečal s člani priljubljenega benda, ostaja. Je pa Slavko v prijateljskih odnosih z Mickovim bratom, Chrisom Jaggerjem, ki je na njegovo povabilo že večkrat nastopil tudi na Obali.

Sindikalc je tako uspel, ekipo smo nabildali, o večnih rockerskih dilemah se nismo (s)kregali, Gabriel pa je poskrbel še za nekaj foto utrinkov.