Festivala JEFF ne bo več!

Sporočilo za medije:

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci festivala JEFF, spoštovane glasbenice in glasbeniki, spoštovani ljubitelji glasbe!

Klub študentov občine Koper sporoča, da v letu 2018 ne bo organiziral Festivala JEFF.

Festival JEFF je v svojih petnajstih letih delovanja postal eden izmed osrednjih glasbenih dogodkov koprskega poletja, ki se je odlikoval tako po kvaliteti glasbenega programa, kot tudi po čarobnem ambientu svojega prizorišča v vrtovih Pokrajinskega muzeja Koper. Oba elementa sta prispevala k njegovi edinstvenosti ter kvaliteti, kar je zvesta publika vsako leto znova potrjevala s svojo prisotnostjo. Na tem mestu se zato želimo publiki festivala še enkrat iz srca zahvaliti za zvestobo in podporo.

V vsem tem času je festival temeljil izključno na delu prostovoljcev, ki so s svojim zanosom in energijo vsakič znova prispevali k uspešni izvedbi festivala in dobri energiji med glasbeniki, organizatorji in publiko.

Ker je kvaliteta že vrsto let glavno vodilo pri izvedbi Festivala JEFF in izbiri glasbenega programa, smo se letos soočili s težko odločitvijo. Ker želimo kvaliteto JEFF-a pustit na nivoju, na katerega je publika navajena, smo se med okrnjeno izvedbo programa in letošnjo opustitvijo izvedbe festivala odločili za slednjo. JEFF je prireditev, ki zahteva ogromno vloženega truda in finančni zalogaj, ki mu sami nismo več kos.

Pri že tradicionalnem projektu, ki bi letos potekal šestnajstič in je vse do sedaj razveseljeval obiskovalce v poletnih mesecih, žal nimamo zadostne podpore lokalne skupnosti, ki bi morala biti glavni podpornik festivala in ostalih financerjev javnih razpisov.

V prihodnosti upamo, da se bo trenutna situacija na področju kulture izboljšala in omogočala organizacijo tovrstnih kulturnih dogodkov, ki bodo prispevali dodano vrednost lokalnemu okolju.

Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem, ki so v preteklih letih pripomogli k izvedbi Festivala JEFF, vključno z vsemi prostovoljci, glasbeniki, sponzorji in podporniki, ter seveda zvestim obiskovalcem.

Klub študentov občine Koper

Latest articles

101,1k Followers
Follow

Related articles