Fabbro&Turk guitar/sax duo

(jazz, etno, gypsy swing)

Duet, ki je nastal leta 2007, sestavljata Žiga Fabbro na saksofonih in klarinetu in Samo Turk na klasični kitari, ki sicer sodelujeta že od leta 2003 s skupinami B-Boyz Orchestra, Strawberry Jam, Jazz Quartin, The Muffin Men, 3 Big Band Orchestra, Toxine in drugimi, s tem projektom pa se preizkušata v drugačni zvočni sliki in načinih improvizacije ter v medsebojni interakciji. Njun repertoar obsega tako lastne skladbe kot prirejene jazz standarde in druge skladbe. Leta 2008 sta posnela prvi album z avtorskim materialom Self Control, predstavila pa sta ga med drugim tudi istega leta na festivalu Jeff.

Album Self Control sestavlja šest avtorskih skladb, ki nihajo med baladnostjo in energičnostjo, pri čemer je lahko vsaka skladba hkrati oboje, ali pa tudi ne – oboje je posledica različnih notranjih in zunanjih vplivov na izvajalca v tistem trenutku, ter njune odzivnosti drug na drugega.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Samo Turk – klasična kitara, efekti
  • Žiga Fabbro – saksofoni, klarinetgost: Aljoša Bolje – tolkala

[/tab][tab title=”Diskografija”]

  • Self Control (2008, samozaložba)

[/tab][/tabgroup]

 

Matjaž Karlovčec
Glasbenik, skladatelj, eksperimentator, ljubitelj/zbiratelj/raziskovalec številnih aspektov glasbe. Pred petnajstimi leti je vzel bas v roke in po spletu okoliščin in dobrih ljudi takoj tudi začel igrati v bendu. Od takrat dalje je ustvarjal skozi različne zvrsti,trenutno aktiven pri Meduzalem, EBFAD, Kampo Crisi.

Latest articles

174,2k Followers
Follow
Previous articleStino
Next articleIan F.

Related articles