Enzo Hrovatin bo na Radiu Live posnel ploščo “v živo”

Član legendarne zasedbe Faraoni bo novo samostojno ploščo posnel v oddaji Radia Koper.

Prenos koncerta Radio Live si lahko ogledate na tudi portalu Muzikobala www.muzikobala.com/streaming

Ime Enzo Hrovatin je že več kot 25 let tesno povezano s primorsko zasedbo Faraoni. Kitarist, pevec in avtor številnih uspešnic pa se je pred tremi leti podal tudi na samostojno pot, ko je izdal kantavtorski prvenec Volaria dismentegarte, s katerim je uglasbil izolsko narečje pripadnikov italijanske skupnosti. Priznava, da je zanj pričakoval večjo podporo, zato pa mu optimizma in dobre volje ne zmanjka pri pripravah na drugi samostojni album, ki ga bo izdal še pred letošnjim poletjem.

radio_live_enzo_hrovatinNastal bo v oddaji Radio Live!, v sredo, 2. aprila 2014, ob 18. uri na frekvencah najbolj poslušanega primorskega radia, ko bo Enza v Studiu Hendrix gostil Blaž Maljevac. Oddaja bo nekaj posebnega, saj bo prvič njen rezultat live album. Enza bo spremljala skupina odličnih glasbenikov, ki si je nadela ime Negratenera: Andrej Pirjevec (bobni), David Mavec (bas), Matej Barič (klaviature), Primož Grašič (kitara), Aleksander Maraž (vokal), Martina Feri (vokal) in Manica Smrdelj (vokal). Tokratni repertoar šteje 13 skladb, nekatere od njih pa bo Enzo predstavil v novi preobleki: “Tiste, ki jih poznamo kot počasne, bodo sedaj zaživele v hitrejših ritmih,” razloži z nasmeškom. Sicer pa priznava, da ga je lansko ponovno združenje skupine Faraoni razveselilo: “Izredno prijetno mi je igrati, dihati skupaj s fanti. Ponovno snidenje je bilo res nekaj krasnega. Zdi se mi, da je včasih res treba iti narazen in potem čas prinese nekaj lepega. Zaradi pavze so se naši odnosi osvežili, postali bolj iskreni, vsi smo zdaj še bolj zreli. Od petih koncertov, ki so si jih zastavili v sklopu vrnitve na sceno, kar je primorsko občinstvo sprejelo z odprtimi rokami, jim za letos preostajata še dva; te dni so v dogovorih za nastopa v prestolnici in izolskem San Simonu. Sicer pa se Enzo ne bo ustavil pri drugem avtorskem izdelku: “Vsa platna so trenutno v kleti, material za tretji album pa že pri Martinu Štiberniku, s katerim sodelujem vrsto let.” Ustvarjalno žilico namerava združiti z nastopi v živo. Med drugim je že potrdil sodelovanje na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca, kamor je bil povabljen. Na tem festivalu se je prvič predstavil samostojno pred dvema letoma, ko je prejel nagrado strokovne žirije za glasbo za skladbo Nostalgico ritmo. Praznih rok ni ostal niti lani, s pesmijo Spreminjam se si je na koncu delil drugo mesto z Alenko Godec, ki se je predstavila s pesmijo Vse je ljubezen. “Take nagrade res ustvarijo dober občutek in so odlična referenca,” nam je zatrdil.

Skladbe, ki se bodo znašle v etru Radia Koper: I love you, Majhna soba modrih sten, Prave ljubezni, Nekaj rabim, da pozabim, Spreminjam se, Solinar, Malvasia mon amour, Ne bom pozabil na stare čase, Tu je moj dom, Trava, Imej me vedno seboj, Mi ljudje smo kot morje in Ti nisi sam.

Radio Live! se bo v sredo, 2. aprila 2014, začel ob 18. uri. Radio Koper te glasbene oddaje pripravlja že dve desetletji, lani pa so jih osvežili z občinstvom v studiu, s klici v živo in s prenosom slike na radijski spletni strani. Gre za nov medijski kanal, s katerim izbrane radijske vsebine še bolj približajo poslušalcem oziroma tudi gledalcem. Prva je novo tehnološko pridobitev Radia Koper izkoristila zmagovalka Eme 2014 Tinkara Kovač, v legendarnem Studiu Hendrix pa so med drugim gostili tudi hrvaško zasedbo Hladno pivo, Neisho, Aniko Horvat, skupino Muff, Draga Misleja – Mefa, skupine Manouche, Vivaracha, Mi2, Smaal Tokk in Slavka Ivančića. V glasbenem projektu Radio Live! bodo v naslednjih tednih gostovali še Rudi Bučar, Tulio Furlanič, Yan Baray, Lea Sirk in skupina Elvis Jackson.

Vir: Anita Urbančič, Radio Koper

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

101,1k Followers
Follow

Related articles