Novice

Objavljeno januar 30th, 2018 | Matjaž Derin

0

Easy predstavlja skladbo “Spet ona”

Počasi, a zanesljivo Easy, primorski kantavtor, snuje in snema skladbe, ki bodo, še preden bo leto vzelo slovo, del njegovega drugega albuma. V poslušanje nam tokrat daje svojo najintimnejšo skladbo ‘Spet ona’.

Klavir, kontrabas, kitara, metlice in glas, ki življenje nežno preliva v glasbene matrike. Minimalizem strasti so poleg Easyja odigrali še Tomi Purič (bobni), Peter Smrdel (kontrabas) in Jan Baruca (kitare), ki je skladbo tudi posnel ter produciral. ‘Spet ona’ v svet ne odhaja sama, saj jo spremlja videospot, ki ga je v koprodukciji s Kleva films naredil Fatmir Mura, vsestranski umetnik, ki čara s peskom.

Easy je svojo glasbeno pot začel v 80-ih letih kot klaviaturist in (back)vokalist v bandu Night Jump. Kmalu po razhodu banda je nadaljeval kot solist in s skladbo ‘Starec’ zmagal na festivalu Popsi, ki ga je organiziral Drago Mislej – Mef. Leta 1995 je izdal svoj prvi in za zdaj edini album ‘Galeb’. Po nekaj letih premora se je leta 2014 na glasbene odre vrnil, sodeloval na Melodijah morja in sonca, kjer je s skladbo ‘Kar tako’ dosegel tretje mesto in prejel nagrado za najboljšo izvedbo. Leto dni kasneje je ponovno nastopil z balado ‘Nekaj med nama’, zmagal ter bil spet nagrajen za najboljšo izvedbo. Easy bo še pred iztekom letošnjega leta izdal nov album, na katerem bo tudi nekaj priredb skladb iz njegovega prvenca ‘Galeb’.

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Objavil-a

je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.Komentiranje je izključeneno.

Nazaj na vrh ↑

Send this to a friend