Dvojina enega – duet dveh primorskih glasbenikov

0
623
Yan Baray, priznan primorski glasbenik in producent, predstavlja svojo novo skladbo ‘Dvojina enega’. Tokrat je pesem kar klicala po duetu. K sodelovanju je povabil Moyo in tako je country balada ‘Dvojina enega’ dobila končno podobo.

Yan in Moya se poznata že vrsto let. Yan je vseskozi vpleten v Moyino glasbeno ustvarjanje kot producent in želja po duetu je čakala na pravo priložnost. In le-ta je prišla v obliki skladbe ‘Dvojina enega’, skladbe, v kateri se izvajalca sprašujeta, kakšna je prihodnost njune zveze.

Yan Baray se po naši glasbeni krajini giblje že več kot 20 let, prevzemal pa je raznorazne vloge. Kot producent ali aranžer je sodeloval s številnimi (predvsem primorskimi) glasbeniki, kot so Slavko Ivančić, Anika Horvat in mnogi drugi. Prav tako je vsa ta leta igral tako v bandih in kot član spremljevalnih zasedb drugim glasbenikom. Leta 2011 pa se je Yan podal tudi na solistično pot. Istega leta je izdal svoj prvenec ‘Visions from another world’, kasneje nam je predstavil še dve skladbi ‘Don’t Hide Away’ in ‘Ordinary Day’. Leta 2019 je predstavil svojo prvo skladbo v slovenskem jeziku, skladbo ‘Mrak’, ki je leta 2020 izšla na EPju ‘Par idej’, na katerem sta še dve novosti, skladbi ‘Par idej’ in ‘Njena pomlad’. Istočasno je Yan izdal tudi album v angleškem jeziku ‘What I Do and What I’ve Got’. V letošnjem letu je Yan že predstavil skladbo s country pridihom, ‘Strela z jasnega’.

Moya je Glasbeno pot začela s soul, funky zasedbo Turn Around leta 2009. Po veh letih se je njihova pot končala, Moyo pa je njena peljala dalje. Leta 2013 se je priključila blues zasedbi Mojo hišni band in skupaj so posneli prvenec ‘Esperanto Blues’. Po treh letih v bandu pa je Moya začutila, da je čas, da se osamosvoji. Postala je Moya in začele so nastajati prve avtorske skladbe. Pred dvema letoma je izdala solo prvenec ‘Zvezdni utrinki’. Moya bo letos nastopila tudi na festivalu MMS, s skladbo, ki sta jo spisala skupaj z Yanom Barayem.

glasba: Yan Baray // tekst: Žiga Rustja, Yan Baray // aranžma: Yan Baray

Vir: Boombox