Doryan Gray

[Alter]


Kraj: Izola. Leta delovanja: 1999 – 2002

Doryan Gray je bila izolska skupina, ki je delovala na prehodu v novo tisočletje.  Najlažje bi skupino predstavili s tem dogodkom – anekdoto: Fant – poslušalec, pristopi k njihovemu kitaristu in mu reče, med tem, ko krčevito in sunkovito dviguje in spušča ramena ter napenja vratne in ramenske mišice  ter čeljust: »Vi ste, vi ste, vi ste.« in se mu pobruha na čevlje.

Nastali so, zaradi sistemske napake. Imeli so prostor, sposobnost, voljo in čas. Samozavestni niso bili nikoli. Kdo bi bil, ob izvajanju take glasbe. Zdaj lahko samozavestno zapišejo, da je bila njihova glasba vredna prostora, inštrumentov … poslušanja. V kratkem času so se uspeli predstaviti v nekaj krajih, ob različnih priložnostih. Eden izmed takih slučajev, ki si jih zapomniš, je bilo povabilo Tomaža Burlina, da bi odigrali na njegovi gledališki predstavi. Glede na to, kaj je Tomaž takrat ustvarjal, še dobro, da tega niso izpeljali.  Vmes so imeli željo odigrati kot Darjan gej pa jim eksperiment ni uspel. Bili so preresni. Tako so počasi, skozi življenjski proces zaključevali svoj skupni obstoj, kot prijatelji in kot ustvarjalci. Čas je tudi prinesel nove priložnosti za vse člane zasedbe, tako, da zdaj vsak po svoje ustvarja, v svojem na novo narejenem okolju. Ali so tam, kjer so, srečni, vedo samo oni sami.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Mojca Ferle  (vokal)
  • Gašper Štrancar (bobni)
  • Tomaž Gregorc (kitara)
  • Marin Knežević (bas)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

  • Doryan Gray  (demo, 2000)
  • Doryan Gray  (v živo,  2000)

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Video”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

V pripravi!

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

101,1k Followers
Follow

Related articles