Dimensión Perdida

(Rock)


Kraj: Izola, Gažon , Leta delovanja: 2005 – 2013

Štiričlanska zasedba, ki je svojo pot pričela spomladi 2005. Garažni bend, ki je že čez pol leta prvič stopil na oder in igral izključno avtorske komade. Nekoliko trši melodični rock zapolnjujejo besedila v angleškem in španskem jeziku, ki pustijo poseben pečat ter jih oddalji od povprečja. Besedila, ki jih člani benda ne pojasnujejo, saj menijo, da je vsako besedilo večumno in zato ni prav, da jih z razlago usmerimo samo v eno smer. Tudi izbira imena ni naključna, saj Dimensión Perdida ali izgubljena dimenzija predstavlja višje vrednote, ki jih je današnji svet nekoliko pozabil in izpodrinil. S svojimi zvoki želijo popeljati poslušalce k pravim vrednotam, v pozitivno dimenzijo, kjer je ljubezen najpomembnejši in edini pravi cilj ter temelj vsega. Z idejo o izjubljeni dimenziji želijo pokazati, da je vse mogoče in dosegljivo.

Verjamejo da prav vsak lahko doseže vse, kar si želi, če resnično verjame v to. Prepričani so, da se bistvo vsega skriva v vsakemu od nas. Tako enostavno je, če znamo gledati s prikritimi očmi in prisluhniti nihalu, ki srcu prišepetava, kako naj bije… Prisluhniti nihalu, ki ga imenujemo čas.  Prav to, ki nas uči, kako pomembno je živeti v sedanjosti. Igra usode je izgubljeno dimenzijo zavila v skrivnost, ki jo omejujeta čas in prostor. Samo glasba nam lahko pokaže pot, s katero lahko presežemo te meje… Z glasbo lahko spet pridemo do točke, ki nam razkriva vse. Glasbena skupina ni več aktivna od leta 2013.

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

Člani:

  • Marijana Pregarac (Vokal)
  • Danijel Dandič (Kitara)
  • Sebastjan Rojac (Bas)
  • Jure Černic (Bobni)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Kompilacija Obala 2 (2009)       El Tiempo (2012)

Kompilacija Obala 2                  Dimensión Perdida-El Tiempo-cover

[/tab][tab title=”Fotografije”]

[/tab][tab title=”Videospoti”]

Dimensión Perdida – Ilusión (Uradni Videospot)

Dimensión Perdida – Escándalo

Dimensión Perdida – Escándalo – Live 2008 (Kompilacija Obala 2)

[/tab][tab title=”Drugo”]

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

101,1k Followers
Follow
Previous articleŽiga Rustja
Next articleMaple

Related articles