Đemka – poletni jam session večeri v CMK-ju

0
660

“Impro glasbeni večeri so nam vsem že znane vpeljane seanse, kjer se lahko mladi ter mladi po duši, iz različnih glasbenih znanj in žanrov zelo preprosto povezujejo med seboj.

Bistvena razlika med klasičnimi jam sessioni in Đemkami je ta, da bo vsak večer “odpirala” skrbno izbrana zasedba iz lokalnega okoliša, ki bo publiki predstavila svojo glasbo in svoje sposobnosti aranžiranja v momentu, mlade glasbenike bo pa skrbno vpeljala v ambient improvizacije in motivirala pri udeležbi. Namen Đemk je, da imajo mladi tako tudi možnost muzicirati z morda že vpeljanimi glasbenimi kolegi. V tem procesu se zgodijo izmenjave glasbenih izkušenj in sinergij, ki tečejo v obe smeri. Odpirajoča zasedba pa se konec koncev pri odpiranju dogodka tako tudi pokaže s krajšim koncertom.

foto: Andrej Zubin (CMK)

Današnji (prvi) večer bo odpirala zasedba Peška. Z nami bodo Daša Sedmak na klaviaturah in saksofonu, Filip Umek Čok na basu in Lia Lović na bobnih. Dijaško mlada ekipa je skupaj šele 3 mesece; Lia in Daša pa glasbeno zmenkujeta že od 2018. Repertoar zavzema nekaj funk rock priredb in 4 avtorske komade, še kar nekaj pa jih je “in the making”. Glavni del njihovih vaj pa so seveda đemke, skozi katere so se glasbeno spoznali in ugotovili, da zadeva fajn štima.

Vabljeni ste poslušalci, glasbeniki z neprebitim ledom, rekreativni glasbeniki, klepetalci, recitatorji, profesionalci, ter tudi tisti, ki inštrumentov še sploh niste držali v rokah.

Na jamu bo na voljo: drumset s činelami (bobnarji prinesite palčke), mikrofon za vokal, klaviatura, 1 ojačevalec za bas, ter 1 za  kitaro s kabli (basisti in kitaristi prinesite kitare!).

FB Dogodek

Se vidimo 1.7.2021 ob 19:00, v Centru Mladih Koper!

vir: Center Mladih Koper