Blaž ima nov album “Steven”

0
619

Obalno-ljubljanski producent Blaž  se  vrača z novo dozo svoje glasbene ustvarjalnosti.

Izolski mladenič na delu v Ljubljani je z umetnostjo povezan od glave do pet. V mladih letih ga je pot vodila na Srednjo oblikovno šolo v Ljubljano, kjer je poleg šolskih dejavnosti počel še marsikaj obšolskega. Ob ustvarjanju glasbe in uvodnih verbalnih raperskih korakih se je kmalu odločil za pot glasbenega inštrumentalista in producenta, ki se posveča IDM glasbi, ob tem pa ga je zanimala tako literatura, glasba, kot film, zaradi katerega je pristal na ljubljanskem AGRFT-ju in tam končal študij montaže.
Blaž – Steven (2018)

Kot poslušalec, odrasel na hiphopu, je kmalu spoznal raznolike elektronske odvode, ambientalno godbo, pa tudi Radiohead, kar je spretno mešal na svojih zgodnjih delih. Razvoj od mladeniča, navdušenega nad glasbo, ki je snemal za ameriško založbo Cold Busted, do plejade zanimivih EP-jev, ga je pred leti pripeljal pod okrilje založbe Beton Records, kjer je izdal svoj EP »b«, ki je kasneje kulminiral v razširjeno best of izdajo novih in starih del. Hitro se je pojavil tudi na koncertni sceni in nastopil na vseh vidnejših domačih festivalih (Ment, Tresk, Urbano dejanje, Lent, Festival nasedlega kita, Trnje,…), ter svojo glasbo predstavil tudi na tujih odrih.

Sledila je plošča »Don’t Listen To This«, okitena z odličnimi kritikami, ter težave s tinitusom, zarad katerega je bila njegova glasbena pot za nekaj časa ustavljena in dolgoročno ogrožena. V tem času se je Blaž vrnil k pisanju in svoji pesniški zbirki »Lahko si jabuka« izpred let dodal še »glasbeni« roman »Tat not«, a glasbe ni zanemaril in v zadnjih dveh letih je nastal kup novih skladb, med katerimi jih je 14 ugledalo luč sveta na novem konceptualnem albumu, naslovljenem »Steven«. Kdo je »Steven« pa lahko ugotovite kar iz Blaževega opisa naslovnega junaka.

Blaž o Stevnu: »Inštrumentalni zvok Steven je rojen in sreča Julio, ki postane njegova vodnica. Predstavi mu veliko svojih prijateljev, vključno z grizlijem, roza ptico, gangsterskim angelom in Stefanom Burnettom iz benda Death Grips. Steven naposled sreča slovenskega producenta Blaža, vladarja te specifične zvočne pokrajine, v kateri se je rodil Steven. Spustita se v raperski freestyle dvoboj, ki ga Steven izgubi, saj ne more artikulirati besed – konec koncev je samo inštrumentalni zvok. Steven pobegne in pade v depresijo, ojačano z alkoholizmom. Blaž ga končno najde in ga nauči, kako naj najde svoj artikulirani glas.«

Album si lahko snamete na Blaževem uradnem Bandcamp profilu 

Živa promocija s svežim materialom se bo zgodila v sklopu festivala Hrupni dnevni, na Letnem vrtu Gale hale, in sicer 1.6.2018.

Vir: Nika Records