Bitlesi v Piranu – zbiranje gradiva za publikacijo

Piran je do sedaj tudi z glasbo zaznamoval že prav vsako generacijo. Tartini je »šopal« pred stoletji, Beatlesi pa pred desetletji. O Tartiniju vemo že veliko, o začetkih rocka in jazza v Piranu pa ničesar. A ne bo dolgo! Konec leta izide v založbi MEDITERANUM Piran publikacija Beatlesi v Piranu avtorja S. Simič Simeta, ki govori ravno o tem, o začetkih rocka (tudi jazza in na kratko drugih zvrsti) v tem izjemnem mestu in občini. In ne le o začetkih! S piranskim rockom se bomo družili najmanj tri desetletja.

Zato vabimo vse, ki imate take in drugačne spomine na te glasbene zvrsti in obdobje, ki imate kakšne fotografije tedanjih piranskih ansamblov, njihovih vaj, plesov v medicinskem internatu, Domu družbenih, disku Taverna, Gianni, Fiesa ali kjerkoli drugje v občini ali na nepozabno Kitariado v prostorih današnjega Cafe Teater ali imate karkoli drugega iz omenjenega tematskega področja, da  stopite v stik z nami in tako  s svojimi spomini in/ali gradivom publikacijo še dodatno obogatite.

Dobite nas na [email protected] ali na 040 729 555.

A to še ni vse! Odprta bo tudi razstava! In če je kdo shranil kakšne plakate ali plošče obalnih skupin ali pomembnih glasbenih prireditev (npr. MMS 78), opremo, inštrumente, glasbene revije (Džuboks…), oblačila ali karkoli drugega povezanega z rock utripom tedanjega časa v obalnem prostoru, se priporočamo. Po razstavi dobi skupaj z darilom vse nazaj.

Vir: Zavod Mediteranum

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

142,0k Followers
Follow

Related articles