Biori

Array

(House / Nudisco)


Kraj: Koper. Leta delovanja: 2017 – danes

Glasbena skupina Biori prihaja iz Kopra in se uvršča v zvrst Nu Disco ter House. Skupino sestavljajo basist Marko Loredan, pevka Janja Kozlovič ter producent in DJ Gabriel Ogrin (Baley). Biori izvajajo elektronsko glasbo mešano z živo odigranim basom, ki data house pridih celotnim kompozicijam. Konec julija 2017 so izdali prvenec imenovan »Take a chance«, v bodoče pa se bodo predstavili tudi kot »live act«.

Biori sestavljajo trije člani, katerim je skupna ljubezen do dobre glasbe, udarnih beatov in pozitivnih vibracij. Vse se je pričelo, ko se je izkušeni basist, Marko Loredan, v dolgotrajnem iskanju sorodnih duš s katerimi bi lahko ustvarjal glasbo, obrnil na prijatelja in priznanega glasbenega producenta Gabriela Ogrina. V preteklosti sta že odlično sodelovala, zato jima je bilo nadaljnje sodelovanje nekaj povsem običajnega. Ideje so prihajale na dan in tako sta Marko, s svojo pisano paleto izkušenj, od metal glasbe pa vse do pop-a, in Gabriel, z dolgoletnimi izkušnjami za mešalno mizo, brez težav našla skupni jezik. Nekaj pesmi je nastalo že takoj, vendar sta čutila, da jima manjka še en element – vokal, ki bi lahko še izraziteje prenesel njuna čustva in pesmim dodal še več melodičnosti in strasti. Začelo se je naporno iskanje pravega vokala – prejemala sta namreč ponudbe z različnih koncev sveta. Zato je bilo nekoliko ironično, ko se je ravno takrat pojavila Gabrielova prijateljica, prav tako z Obale in mu nevede omenila, da bi lahko kdaj sodelovala. Takoj ji je posredoval prva demo posnetka in kaj hitro se je njuno iskanje vokala zaključilo. Medse sta sprejela pevko Janjo in trio Biori je bil končno popoln. Člani Biori so že neučakani ponesti svoj glasbeni utrip v svet, zato navijte zvočnike na ves glas in uživajte!

[tabgroup][tab title=”Zasedba”]

  • Marko Loredan (bas)
  • Gabriel Ogrin (Producent, DJ, Klaviature)
  • Janja Kozlovič (Vokal, Besedila)

[/tab][tab title=”Diskografija”]

Take a chance (2017)

Biori - Take-a-chance

[/tab][tab title=”Fotografije”]

V pripravi!

[/tab][tab title=”Video”]

[/tab][tab title=”Drugo”]

[/tab][/tabgroup]

Matjaž Derin
je neprepirjliv glasbeni frik, upokojeni glasbenik, muzik meneđer, pošten ekonomist, organizator in obiskovalec koncertov ter dober poznavalec obalne glasbene scene... pa velik zaščitnik obalnih bendov. Predvsem pa podpornik avtorske glasbe ter "hejter" cover bendov.

Latest articles

112,3k Followers
Follow

Related articles